Het idee voor dit topic komt voort uit het magnetron aan boord topic van Roelof.
zoals je daar kunt lezen operde ik een smoker aan boord om te bakken, roken en te BBQen
aangezien je dan zonder stroom verbruik heerlijk kan eten en ook nog lekker bezig bent.
Ik denk dat wanneer iedereen met goede ideeen komt en als we met elkaar denken en doen
we uiteindelijk een prima apparaat in elkaar steken wat op aan boord gebruik is afgestemt.
zelf heb ik thuis een zelfbouw smoker, een grote Weber master BBQ en een Weber to go.
dit alles opgesteld in mijn overdekte buitenkeuken/ buitenbar.
een kleinere versie van mijn smoker ga ik uitdenken speciaal voor gebruik aan boord.
je kunt ook een opzetstuk maken voor je huidige BBQ om deze als smoker te gebruiken.
wat kun je met een smoker;
je kunt er vlees, vis en groente mee roken.
broodjes bakken
pizza bakken
vlees vis en groente in garen. denk aan spareribs, pulled pork en bv chickenwings etc etc.
tevens kun je een smoker als BBQ gebruiken. een apparaat dus waar je alle kanten mee op kan.
mijn smoker thuis;
ik zal binnenkort foto s plaatsen van de binnenzijde
ben benieuwd naar jullie reacties en ideeen!