Aluminium lassen

Aluminium lassen

Berichtdoor Tijmen » 18 Mei 2020, 13:59

Hallo iedereen,

Ik ben momenteel een aluminium geklonken marine sloep aan het opknappen. Nu heb ik het onderwaterschip laten stralen maar helaas zijn de platen hier slecht en hebben deze last van put corrosie en her en der al gaatjes.
De boot is voorzien van magnesium anodes en de corrosie lijkt al wat ouder. Dus de corrosie is denk ik deels ontstaans door verwaarlozing.. Om alles weer netjes waterdicht en beschermd te maken wil ik de huid laten dubbelen.

Weet iemand een goede werf of lasbedrijf die ervaring heeft met (oud) aluminium bewerken en lassen? Een andere optie zou het verlijmen zijn van nieuwe platen op de oude. Dit is waarschijnlijk goedkoper maar het lassen heeft mijn voorkeur.

Foto's van de onderkant staan hier: https://photos.app.goo.gl/zr7UcRUAL29YKcUw8

Groeten Tijmen
Tijmen
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 04 Feb 2020, 14:59
ligplaats: Utrecht
info:

Re: Aluminium lassen

Berichtdoor pascall » 18 Mei 2020, 15:50

Klinken een optie?
pascall
 
Berichten: 1376
Geregistreerd: 04 Jan 2012, 14:00
ligplaats:
info:

Re: Aluminium lassen

Berichtdoor Amersfow » 18 Mei 2020, 17:25

Heb je speciale lasser voor nodig, gebeurt met wisselstroom
Gebruikers-avatar
Amersfow
 
Berichten: 893
Geregistreerd: 27 Jan 2012, 09:49
ligplaats:
info:

Re: Aluminium lassen

Berichtdoor Tijmen » 18 Mei 2020, 20:20

Ik weet niet of ze nog zulke grote aluminium klinknagels verkopen en dan moet ik dus de oude platen weghalen. Weet niet of dat wel zo makkelijk gaat. Maar ik sta natuurlijk open voor verschillende opties ;)
Tevens ben ik al in gesprek met een gespecialiseerd las bedrijf. Maar die vragen al een starttarief voor onderzoekskosten.. :( Dan pas kunnen ze vertellen wat het complete plaatje gaat kosten. Als dat te duur wordt ben ik alsnog ruim €300 lichter.
Tijmen
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 04 Feb 2020, 14:59
ligplaats: Utrecht
info:

Re: Aluminium lassen

Berichtdoor Thinlanet » 19 Mei 2020, 16:23

Ik weet niet of dat gespecialiseerde bedrijf van (erg) verderop moet komen? Maar anders is 300 euro om überhaupt te onderzoeken/te kijken flink aan de prijs. Klinkt mij altijd als “we hebben er eigenlijk geen zin in”. Aluminium lassen is wel een apart klusje doordat aluminium snel verbrand en dus je de vlamboog klein moet houden met een gas (Argon) bijvoorbeeld. Goedkoop zal het niet zijn maar er zijn ongetwijfeld meerdere lassers in de omgeving die dit kunnen. Doordat aluminium van zichzelf snel oxideert en een daardoor een beschermlaag krijgt, weet ik niet of verlijmen een duurzame oplossing is. De oxidatie op jouw boot lijkt inderdaad op verloederingen en onvoldoende gebruik van anoden. Mogelijk heeft hij in het water gelegen dichtbij een stalen schip of is er van binnenuit staal of een ander metaal gebruikt wat het aluminium doet afbreken/oxideren. De wateren bij mij in de buurt stikt het van de stalen vletten en staan aluminium visbootjes dikwijls op een bootlift om het contact maar te vermijden.

Succes in ieder geval.
Thinlanet
 
Berichten: 34
Geregistreerd: 25 Jan 2016, 15:09
ligplaats: Bovenkarspel
info:


Terug naar Techniek algemeen niet stalen schepen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast