Victron 12/1600

Re: Victron 12/1600

Berichtdoor Amersfow » 06 Jun 2024, 15:18

Wat is niet duidelijk aan de wording "zuivere sinus" ?
Gebruikers-avatar
Amersfow
 
Berichten: 1955
Geregistreerd: 27 Jan 2012, 10:49
ligplaats:
info:

Re: Victron 12/1600

Berichtdoor chaea » 06 Jun 2024, 16:15

Amersfow schreef:Er schijnt 1,5m kabel bij te zitten.


Ja zitten erbij 35mm2, zitten opgerold of het 1,5 meter is durf ik niet te zeggen.

Ik heb hem vandaag binnengekregen, ziet er keurig uit
Laatst gewijzigd door chaea op 06 Jun 2024, 17:22, in totaal 1 keer gewijzigd.
chaea
 
Berichten: 807
Geregistreerd: 07 Aug 2020, 20:55
ligplaats: Gieseplas
info: bootin zuidholland

Re: Victron 12/1600

Berichtdoor chaea » 06 Jun 2024, 16:18

@ Renegade hoe je tegenwoorsdg genoemd wil worden, dit is een apparaat wat normaal over de 500 kost, vandaar mijn tip. Wat een ieder ermee wil doen moeten ze zelf weten.

Ik heb iig meer dan 300 uitgespaard die ik weer ergens anders kan investeren.

Mbt Senseo, die kan je zelf simpel ombouwen naar 700 watt, enig nadeel is dat het opwarmen ipv 1 minuut nu 2 duurt. Maar op het water heb je alle tijd toch 8-)
Overigens kan je zelfs ombouwen naar gemodificeerde sinus, maar is voor mij nvt.
Laatst gewijzigd door chaea op 06 Jun 2024, 17:26, in totaal 1 keer gewijzigd.
chaea
 
Berichten: 807
Geregistreerd: 07 Aug 2020, 20:55
ligplaats: Gieseplas
info: bootin zuidholland

Re: Victron 12/1600

Berichtdoor chaea » 06 Jun 2024, 17:24

Navigo schreef:HH,

Handleiding paragraaf 3.2.1. Kun je ook meteen kijken of je voldoende accucapaciteit heb en hoe af te zekeren.

Navigo


Bedankt, ga het goed doorlezen.
chaea
 
Berichten: 807
Geregistreerd: 07 Aug 2020, 20:55
ligplaats: Gieseplas
info: bootin zuidholland

Re: Victron 12/1600

Berichtdoor Amersfow » 07 Jun 2024, 14:26

Sjoh, apparaat ook binnen. Wat een ding zeg! Kabel zit er al aan gemonteerd. Denk wel dat het een overjarig type, ik zie 2017 op de handleiding staan. Wilde hem ipv zijn overleden opa installeren, maar dat ga ik nog maar even niet doen, veel te krachtig. Ik heb een 400 amp 12v bank en 100w zonnepaneel.

https://photos.app.goo.gl/vi1uv9npb6YwxXwGA
https://photos.app.goo.gl/3boE3kTggCdFWLv48
https://photos.app.goo.gl/FLxegEPTLAT5RMjd9
https://photos.app.goo.gl/Uei9PiRxEV2H3cxh7
Gebruikers-avatar
Amersfow
 
Berichten: 1955
Geregistreerd: 27 Jan 2012, 10:49
ligplaats:
info:

Re: Victron 12/1600

Berichtdoor chaea » 07 Jun 2024, 15:00

Amersfow schreef:Sjoh, apparaat ook binnen. Wat een ding zeg! Kabel zit er al aan gemonteerd. Denk wel dat het een overjarig type, ik zie 2017 op de handleiding staan. Wilde hem ipv zijn overleden opa installeren, maar dat ga ik nog maar even niet doen, veel te krachtig. Ik heb een 400 amp 12v bank en 100w zonnepaneel.

https://photos.app.goo.gl/vi1uv9npb6YwxXwGA
https://photos.app.goo.gl/3boE3kTggCdFWLv48
https://photos.app.goo.gl/FLxegEPTLAT5RMjd9
https://photos.app.goo.gl/Uei9PiRxEV2H3cxh7


Ja het is geen kinderachtig dingetje :lol:
chaea
 
Berichten: 807
Geregistreerd: 07 Aug 2020, 20:55
ligplaats: Gieseplas
info: bootin zuidholland

Re: Victron 12/1600

Berichtdoor Amersfow » 07 Jun 2024, 18:56

Even getest, en hij doet het. Verfafbrander van 2000 watt geeft wat protest, alarm lampje gaat aan en hij gaat blazen. Maar blijft het wel even doen.

Er zit een zekering in (250amp/32v). En 2 RJ45 connectors, daar kan dus een utp kabeltje in. En een relais wat je ergens voor kunt gebruiken, ik geloof bv een generator ofzo. Het ziet er nog uit als ouderwets chinees handwerk, veel componenten en een mega grote spoel.
Gebruikers-avatar
Amersfow
 
Berichten: 1955
Geregistreerd: 27 Jan 2012, 10:49
ligplaats:
info:

Re: Victron 12/1600

Berichtdoor chaea » 07 Jun 2024, 22:46

Amersfow schreef:Even getest, en hij doet het. Verfafbrander van 2000 watt geeft wat protest, alarm lampje gaat aan en hij gaat blazen. Maar blijft het wel even doen.

Er zit een zekering in (250amp/32v). En 2 RJ45 connectors, daar kan dus een utp kabeltje in. En een relais wat je ergens voor kunt gebruiken, ik geloof bv een generator ofzo. Het ziet er nog uit als ouderwets chinees handwerk, veel componenten en een mega grote spoel.


Dan zal de senseo geen probleem zijn :lol:
chaea
 
Berichten: 807
Geregistreerd: 07 Aug 2020, 20:55
ligplaats: Gieseplas
info: bootin zuidholland

Re: Victron 12/1600

Berichtdoor Amersfow » 11 Jun 2024, 16:42

Er zit een eco stand op de inverter. Die meet of er stroom gebruikt wordt, zoniet doet die niks. Ik heb controle lampjes bij de stopcontacten, die laten zien dat er stroom op het stopcontact staat (heb idiot proof gewoon 2 sets aan stopcontacten, 1 voor walstroom en 1 voor omvormer). Zouden die controle leds teveel zijn om m in de eco stand te houden?
Gebruikers-avatar
Amersfow
 
Berichten: 1955
Geregistreerd: 27 Jan 2012, 10:49
ligplaats:
info:

Re: Victron 12/1600

Berichtdoor chaea » 11 Jun 2024, 19:58

Amersfow schreef:Er zit een eco stand op de inverter. Die meet of er stroom gebruikt wordt, zoniet doet die niks. Ik heb controle lampjes bij de stopcontacten, die laten zien dat er stroom op het stopcontact staat (heb idiot proof gewoon 2 sets aan stopcontacten, 1 voor walstroom en 1 voor omvormer). Zouden die controle leds teveel zijn om m in de eco stand te houden?



Ik vind het helemaal niet gek om walstroom en omvormer op aparte stopcontacten te hebben, ik zit daar ook aan te denken. Weet niet hoe nauwkeurig de Victron in Eco meet, dat zal je moeten uittesten.
chaea
 
Berichten: 807
Geregistreerd: 07 Aug 2020, 20:55
ligplaats: Gieseplas
info: bootin zuidholland

VorigeVolgende

Terug naar Hints en tips

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 27 gasten