Aankoop advies gezinsboot

Re: Aankoop advies gezinsboot

Berichtdoor quichot » 30 Jan 2024, 12:01

@mopolcamper, mede namens topicstarter @tijmenb, bedankt voor deze positieve bijdrage.
Maar mag Tijmen dat zelf bepalen?
Wie vaart zit niet aan de grond.

Met schippersgroet, Guido
Gebruikers-avatar
quichot
 
Berichten: 3022
Geregistreerd: 25 Jan 2012, 10:41
Woonplaats: Amsterdam
ligplaats: wsv Swaenenburght Halfweg
info: motorbokschip Jonge Willem
H.Haring Wilnis 1910
20,56 x 4,10
verpl 40 ton
DAF dd575 1964
reg. varend erfgoed 2639

Re: Aankoop advies gezinsboot

Berichtdoor Mopolcamper » 30 Jan 2024, 13:38

Natuurlijk. Ik help jou alleen een beetje.
Mopolcamper
 
Berichten: 576
Geregistreerd: 20 Jan 2012, 11:39
ligplaats:
info:

Re: Aankoop advies gezinsboot

Berichtdoor pascall » 30 Jan 2024, 17:48

Tijmen heeft een optie op een boot, als de verkoop doorgaat zal hij nog wel in de lucht komen denk ik.

Mvg,

Pascal.
pascall
 
Berichten: 2107
Geregistreerd: 04 Jan 2012, 15:00
ligplaats:
info:

Re: Aankoop advies gezinsboot

Berichtdoor TijmenB » 31 Jan 2024, 00:01

quichot schreef:Snapt.

Die ton had ik over het hoofd gezien.

Met een dergelijk budget, en met het oog op de punten 3 en 9, zou ik zeker ook 's kijken bij voormalige bedrijfsvaartuigen. Daar zijn veel gespecialiseerde makelaars en facebookaccounts voor.
Die vaartuigen zullen misschien niet voldoen aan álle eisen uit het lijstje omdat ze niet als jacht zijn gebouwd, maar laten wel budget genoeg over om die naar eigen wensen te realiseren.
Het voordeel daarvan is mijns inziens dat je start met een bepaald beeld voor ogen, dat in de praktijk misschien wel anders blijkt uit te pakken. Laat je bepaalde wensen letterlijk open, dan kun je je schip mee laten groeien met wat je aan ervaring rijker bent geworden.
Ik kocht als jonge vader met twee kinderen ons scheepje destijds ook als 'volledig ingetimmerd'. Toegegeven, iedereen had een bedje en er was een plee en een kombuisje. Maar hoe vaak heb ik die eerste jaren niet verzucht: had ik maar een helemaal lege huls gekocht! Want daar kwam het uiteindelijk op neer. Na de twee jaar ervaring op te hebben gedaan heb ik rigoureus alles eruit gesloopt.

Succes met je speurtocht, collega!

Er zijn er ineens veel berichten bijgekomen zeg :o Waarvoor dank ;) Excuus voor het uitblijven van een reactie. Ik had even een druk weekend met het gezin en tot overmaat van ramp ging de auto ook nog stuk zaterdag.. staat nu bij de garage met een kapotte oliepomp. 4 jaar oud met 95k op de teller en de reparatie gaat €2900 kosten :shock: Nieuw is niet altijd betrouwbaar.. Maar dat terzijde, we zijn hier voor boten :lol:
Ik vindt voormalige bedrijfsvaartuigen ook vaak mooi en interessant. Eigenlijk heb ik er dus al 3 gehad; 1 opduwer en 2 ex marine vaartuigen. Maar mijn vriendin heeft natuurlijk ook haar kiesrecht en wil het nu graag wat meer traditioneel (lees, standaard watersport). In de afgelopen jaren hebben we ook een aantal keer een boot gehuurd voor vakantie en ik had natuurlijk al mijn eigen boten gehad. Dus qua ideeën hebben we al meer ervaring opgedaan. Vandaar dat ik het meer richting de kotters, vletten, enz aan zoeken ben gegaan aangezien dit in mijn ogen nog een degelijk en stoer uiterlijk heeft. Een schottel stond ze ook nog voor open.

Qua wensen denk ik dat het wel mee valt wat wij willen. Ja het lijstje lijkt misschien lang maar het zijn eigenlijk ook vrij normale punten. Zeker met een budget tot €100k. Ik heb het niet over een boot van max 5 jaar oud met chique betimmering en uitrusting of zo. Hoofdzakelijk gaat het over de indeling, afmeting en vaareigenschappen.

Amersfow schreef:Nou daar zijn er zat van denk ik. En ook voor minder dan 100k. Ik heb er 2 :-)

Grappig trouwens dat iedereen zo zijn eigen criteria heeft. Ik blader boten met iets van zeil (dat elke paar jaar en zelfs elk jaar weer aan de beurt is) en ouwe motoren als Dafs en Mercedes direct weg. TS lijkt inderdaad wel veeleisend. Boten in de links lijken mij prima (na vervanging van de techniek wellicht).

En wat betreft motoren zoals Daf of Mercedes. Wij zijn op scouting bijvoorbeeld juist blij dat die in onze nieuwe (2e hands) sleepboot staat. Kunnen we tenminste nog makkelijk zelf opknappen.

Dat is dus tevens de rede dat ik voor mijn gezin een meer instapklare boot zoek. Ik heb momenteel met 2 jonge kinderen (8 weken en 2.5 jaar oud) helaas te weinig tijd om zelf veel te klussen. Als ik dat wel heb steek ik liever mijn mouwen uit bij de scouting en ga ik de rest van de tijd genieten op mijn eigen boot die vaarklaar is. Vorig jaar hebben we ons schip nog 1 m ingekort bijvoorbeeld. Daar gingen weer de nodige uurtjes klussen inzitten.

Ik kwam eigenlijk per toeval uit bij de Barkas en zag dat dit type nog wel in ons budget past. Wel afhankelijk van het bouwjaar, afmeting en uitrusting. Zodoende dat ik met Pascal aan de praat raakte en hem vroeg naar zijn ervaring met de Barkas. Vervolgens heb ik met mijn vrouw de barkas die in mijn eerste bericht staat bekeken en wij waren beide enthousiast.

quichot schreef:@mopolcamper, mede namens topicstarter @tijmenb, bedankt voor deze positieve bijdrage.
Maar mag Tijmen dat zelf bepalen?

Jullie input wordt gewaardeerd hoor maar Mopolcamper heeft wel gelijk dit niet my cup of tea is wat betreft boten ;)

pascall schreef:Tijmen heeft een optie op een boot, als de verkoop doorgaat zal hij nog wel in de lucht komen denk ik.

Mvg,

Pascal.

Klopt, donderdag heb ik de aankoopkeuring van de Barkas en als daar geen gekke dingen naar voren komen gaan we de boot kopen. De boot is goed onderhouden door de huidige eigenaren en is al behoorlijk compleet uitgerust. Wat eigenlijk nog ontbreekt is een PV installatie maar eerst maar even gaan varen en ervaren.
Ik laat uiteraard weten hoe het donderdag verlopen is.
TijmenB
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 08 Nov 2023, 16:10
ligplaats:
info:

Re: Aankoop advies gezinsboot

Berichtdoor pascall » 31 Jan 2024, 05:44

Leuk filmpje Tijmen, prachtig om die kinderen zo bezig te zien!

Succes met de aankoop van de boot!

Mvg,

Pascal.
pascall
 
Berichten: 2107
Geregistreerd: 04 Jan 2012, 15:00
ligplaats:
info:

Re: Aankoop advies gezinsboot

Berichtdoor stefan » 31 Jan 2024, 09:32

Dat is ook wel een mooi schip zeg….. succes!
stefan
 
Berichten: 618
Geregistreerd: 19 Dec 2011, 21:08
Woonplaats: Maastricht
ligplaats:
info:

Re: Aankoop advies gezinsboot

Berichtdoor bassie77 » 31 Jan 2024, 10:16

Prachtig schip, en een barkas is altijd een goede keuze :)
bassie77
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 30 Dec 2011, 00:47
ligplaats:
info:

Re: Aankoop advies gezinsboot

Berichtdoor TijmenB » 06 Feb 2024, 11:14

De keuring was goed, paar kleine gebreken die goed te verhelpen zijn. Schip is door de huidige eigenaren veel gebruikt maar ook goed voor gezorgd dus dat zie ik juist als een positief punt. Nu nog even het taxatierapport afwachten en dan hopelijk de koop kunnen afronden. :roll:
TijmenB
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 08 Nov 2023, 16:10
ligplaats:
info:

Vorige

Terug naar Hints en tips

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten