Onbekend probleem

aardlek schakelaar scheidingstrafo accu lader gas

Re: Onbekend probleem

Berichtdoor Basher » 11 Dec 2019, 01:57

Het probleem is, dat er geen knipperlampje op zit.
Dit is een wat ander/ouder type, vandaar :cry:
Tempus Fugit (De tijd vliegt)
Grts-Jaap
Gebruikers-avatar
Basher
 
Berichten: 370
Geregistreerd: 12 Dec 2013, 03:11
Woonplaats: Waddinxveen
ligplaats:
info:

Re: Onbekend probleem

Berichtdoor aadbloem » 11 Dec 2019, 11:16

Basher schreef:Dat bestaat er uit dat als ik de kachel opstart, deze niet doorstart en het systeem vervolgens begint te knipperen.

Was ook mijn reactie, tel het aantal bij knipperen en kijk in de handleiding.
aadbloem
 
Berichten: 422
Geregistreerd: 12 Sep 2017, 13:22
Woonplaats: Aan boord
ligplaats: Box ZW9
info:

Re: Onbekend probleem

Berichtdoor Basher » 12 Dec 2019, 01:57

Ik bedoelde, dat het hele 12 V. systeem begint te knipperen op het tikritme van de voorschakelkast (radio en contr.lampjes)
Tempus Fugit (De tijd vliegt)
Grts-Jaap
Gebruikers-avatar
Basher
 
Berichten: 370
Geregistreerd: 12 Dec 2013, 03:11
Woonplaats: Waddinxveen
ligplaats:
info:

Re: Onbekend probleem

Berichtdoor Marie Christina » 12 Dec 2019, 19:41

Huh?
Dat is ook wat.
Ik denk dat ik dan toch maar een specialist erbij zou halen.
Dit is wel heel vreemd aan het worden.
Gebruikers-avatar
Marie Christina
 
Berichten: 2917
Geregistreerd: 31 Jan 2014, 19:55
ligplaats: Noord Drenthe
info:

Re: Onbekend probleem

Berichtdoor Basher » 13 Dec 2019, 01:43

Is het ook, heeft met een relais te maken.
Tempus Fugit (De tijd vliegt)
Grts-Jaap
Gebruikers-avatar
Basher
 
Berichten: 370
Geregistreerd: 12 Dec 2013, 03:11
Woonplaats: Waddinxveen
ligplaats:
info:

Re: Onbekend probleem

Berichtdoor swblom » 13 Dec 2019, 11:57

Als het hele systeem mee knippert bekend dat dat de hele voedingsspanning omlaag getrokken wordt.
Dat kan alleen als er ergens een overgangsweerstand zit, de accu geen stroom meer kan leveren of er onevenredig veel stroom getrokken wordt.

Kun je niet eens in plaats van de kachel een grote verbruiker aansluiten? Een paar lampen of zo. Dan heb je een continue situatie om aan te meten.
swblom
 
Berichten: 76
Geregistreerd: 19 Jan 2012, 12:00
ligplaats:
info:

Re: Onbekend probleem

Berichtdoor elrenegado » 13 Dec 2019, 12:38

ik heb een soortgelijk iets gehad toen ik een kachel in mijn vorige boot bouwde.
Bij starten ging hij plat, bleek het relais een soort sluiting te maken.
heb je die al eens vervangen ?
Groet, Steve

========
Mi Amore
========
Gebruikers-avatar
elrenegado
 
Berichten: 1661
Geregistreerd: 14 Dec 2013, 12:36
Woonplaats: Zoelmond
ligplaats: wsv de Peiler
info: Valkkruiser Sport Cabrio

Re: Onbekend probleem

Berichtdoor Basher » 14 Dec 2019, 02:09

elrenegado schreef:ik heb een soortgelijk iets gehad toen ik een kachel in mijn vorige boot bouwde.
Bij starten ging hij plat, bleek het relais een soort sluiting te maken.
heb je die al eens vervangen ?


Bedoel ik dus. :idea:
Tempus Fugit (De tijd vliegt)
Grts-Jaap
Gebruikers-avatar
Basher
 
Berichten: 370
Geregistreerd: 12 Dec 2013, 03:11
Woonplaats: Waddinxveen
ligplaats:
info:

Re: Onbekend probleem (Opgelost)

Berichtdoor Basher » 31 Dec 2019, 02:23

Beste medevaarders

Het probleem lag inderdaad in een relais.
Was het stuurrelais voor de (hoge) aanloopstroom.
Lag dus niet aan de kachel of het voorschakelkastje.

IK heb nu de kachel gewoon op een voldoende dikke aansluiting 4mm² en een eigen automaat direct op de voeding en minrail gezet.
Werkt nu weer perfect.

Wist niet dat dit relais er tussen zat (overigens gewoon op 1,5mm² !!), vandaar mijn vertwijfeling :geek:

Dank voor alle suggesties in dit onderwerp. Ook daar weer wat van geleerd.
Tempus Fugit (De tijd vliegt)
Grts-Jaap
Gebruikers-avatar
Basher
 
Berichten: 370
Geregistreerd: 12 Dec 2013, 03:11
Woonplaats: Waddinxveen
ligplaats:
info:

Vorige

Terug naar Scheepselektra

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast