BBQ en/ Smoker aan boord

algemene discussies

Re: BBQ en/ Smoker aan boord

Berichtdoor MarcelM » 18 Dec 2018, 15:05

Arthur schreef:Niet van onder maar hij zal eens omvallen dan hoop ik wel in het water, wel eerst je spare ribs redden :D
Marcel, je eet toch geen ontdooide pizza van de supermarkt, als je op de boot zit heb je tijd zat om een verse te maken, deze is niet van de BBQ maar van de oven in de tuin, eigenlijk kan er alles in.


heb ik ook :)
Afbeelding20170909_150819 by marcelnam, on Flickr

Maar pizza niet in een pannetje, maar zo op de stenen!
Afbeelding20170923_174054 by marcelnam, on Flickr

en ja kun je zelfs pulled pork in maken..
Afbeelding20170708_175815 by marcelnam, on Flickr

maar naast dat inderdaad een COBB voor aan boord (en nog een ei in de tuin, een grill, rookton en een vuurplaats met een ketel erboven) je kunt nooit voldoende BBQ zooi hebben
MarcelM
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 19 Aug 2018, 11:20
ligplaats: Niftrik
info:

Re: BBQ en/ Smoker aan boord

Berichtdoor broekie » 18 Dec 2018, 17:49

Mee eens. Cobb en smokey Joe op de boot, Weber smoker, en 37 cm met spit thuis.
Ranch kettle voor de grote feesten.
Pas nog vis gerookt op cedar in de smoker.

De cobb is al jaren oud en heeft heel wat havens gezien. Goed schoonmaken en hij blijft als nieuw.
Altijd zo'n blok van weber erin en je kan uren werken.
Onderhoud is behoud
Gebruikers-avatar
broekie
 
Berichten: 1551
Geregistreerd: 25 Mrt 2012, 20:14
Woonplaats: Zevenhoven
ligplaats: Roelofarendsveen
info:

Re: BBQ en/ Smoker aan boord

Berichtdoor aatv » 19 Dec 2018, 05:54

inderdaad BBQ zooi kun je nooit genoeg hebben. op de foto van mijn smoker zie je
daar achter het houten bouwsel. dat is mijn buitenkeuken/bar. moetvan binnen nog
afgemaakt worden maar er kwam eerst ff een boot projectje voorbij. verder komt
er in de tuin nog een overkapping waar mijn tuinkachel staat. dan kunnen we het
hele jaar, ook met een beetje regen BBQen. tja je moet toch wat in dit landje.

greetzz aat
invictus maneo
aatv
 
Berichten: 224
Geregistreerd: 20 Jan 2018, 11:31
ligplaats: wessem
info:

Re: BBQ en/ Smoker aan boord

Berichtdoor aquanaut » 19 Dec 2018, 09:48

Een jaar of 8 geleden bij de Appie een Cobb (pro) gekocht voor € 55,00 (ze hadden hem fout geprijsd :P ) en nooit spijt van gehad.
Het enige "nadeel" vind ik het aansteken van de coble stone dit kostte meestal wel een biertje of twee voordat je hem aangestoken kreeg. :mrgreen:
De manier die bij mij het beste werkt is als volgt:
Een bosje van een lucifer of 10 klem steken in één van de openingen van de stone, aan de onderkant.
Dit aansteken met een aansteker, dan doet ie het meestal in één keer.
En de tas die erbij zit is troep, de rits was na de eerste keer gebruiken al kapot.

Aquanaut
Domme vragen bestaan niet, domme antwoorden helaas wel!
Gebruikers-avatar
aquanaut
 
Berichten: 2141
Geregistreerd: 04 Jan 2012, 19:46
ligplaats: box E16
info: Tukkerkotter 11,5m
en een
Riantkruiser 7,5m

Re: BBQ en/ Smoker aan boord

Berichtdoor broekie » 19 Dec 2018, 19:51

Weber en ook cobb blokken hebben een speciale laag om aan te steken.
Moet je wat langer heet maken, net als een sterretje. Even checken wat de aansteekkant is.
Geen probleem met de kwaliteit. Hebben wel een grilplaat gekocht i.p.v. de standaard plaat van de cobb.
Onderhoud is behoud
Gebruikers-avatar
broekie
 
Berichten: 1551
Geregistreerd: 25 Mrt 2012, 20:14
Woonplaats: Zevenhoven
ligplaats: Roelofarendsveen
info:

Re: BBQ en/ Smoker aan boord

Berichtdoor peter jansen » 20 Dec 2018, 06:32

Ik leg altijd een klein aanmaak blokje onder de cobble stone. Stukje van 1 vierkante cm ofzo. Altijd raak! De stone gaat altijd hiermee aan. Met lucifers of een aansteker is het puur lastiger.
peter jansen
 
Berichten: 203
Geregistreerd: 10 Feb 2014, 22:58
ligplaats: de haukes
info:

Re: BBQ en/ Smoker aan boord

Berichtdoor aatv » 22 Dec 2018, 14:27

vandaag de hele varkensbuik met zwoerd opgehaald bij de slager. weegt 7kg
schoon aan de haak en dat voor 40 euries. geloof me dat gaat een perfecte
porchetta worden of twee want in zijn geheel past ie niet op de smoker :D
wordt vervolgt met plaatjes van het inwendige van de smoker en het resultaat.

porchetta is ook ideaal om op de boot te maken als je een smokertje aan boord hebt of
er thuis een hebt en hem thuis maakt en meeneemt.
wordt in italie meest koud op een broodje ( ciabatta) gegeten eventueel met wat italiaanse
tomaten salade en een goed wijntje erbij geloof me das echt smullen. kan geen magnetron voer tegenop.
invictus maneo
aatv
 
Berichten: 224
Geregistreerd: 20 Jan 2018, 11:31
ligplaats: wessem
info:

Re: BBQ en/ Smoker aan boord

Berichtdoor broekie » 22 Dec 2018, 20:32

Complimenten, een porchetta is geweldig.

Geen onbekende voor ons:
https://www.slagerijvandenbroek.nl/
Is mijn broer.

We hebben op de Cobb met succes cote de boeuf gemaakt.
Maar dan wel de echte minimaal 6 weken gedroogd.
De cobb kan voldoende hitte genereren om een mooi stuk vlees juist te bereiden.
Perfect veilig ding voor op de boot/jachthaven.
Onderhoud is behoud
Gebruikers-avatar
broekie
 
Berichten: 1551
Geregistreerd: 25 Mrt 2012, 20:14
Woonplaats: Zevenhoven
ligplaats: Roelofarendsveen
info:

Re: BBQ en/ Smoker aan boord

Berichtdoor aatv » 23 Dec 2018, 06:28

zoals ik al eerder melde de cobb ziet er zeker veelbelovend uit maar ik denk dat ie beter
kan. daarom ga ik er zelf een maken want voor de meeste dingen die ik maak moet ie
minimaal een uur of 5 tot 8 op temp kunnen blijven. en zelf experimenteren is altijd leuk.
gezien mijn opgedane kennis omtrent smokers ect geef ik het een goede kans van slagen.
de cobb zelf zal prima werken maar hij moet langer kunnen branden zonder tussendoor
bijvullen. ook kun je de temp niet regelen en voor een goede bereiding van veel verschillende
dingen is dat echt wel een must. maar dat is bij een standaard cobb voor de handige harrie
wel aan te passen. bijkomend voordeel is dat ie bij lagere temp ook langer brand.

eigenlijk zou ik de afgebrande van marcelm wel willen hebben zodat ik het ding is kan
bekijken en om te experimenteren wat er beter kan.
invictus maneo
aatv
 
Berichten: 224
Geregistreerd: 20 Jan 2018, 11:31
ligplaats: wessem
info:

Re: BBQ en/ Smoker aan boord

Berichtdoor aatv » 23 Dec 2018, 11:47

net vast ff de porchetta s gemaakt alles met verse kruidenmix. was ff geleden dat ik
rollades geknoopt had maar ben het nog niet verleerd! 24 uur voor de bereiding wordt
het zwoerd nog ingewreven met een mix van zeezout en baking soda in een verhouding
3-1. nog ff een truuk om super krokant zwoerd te krijgen. na 24 uur zwoerd ff afspoelen
en droog deppen schaal vullen met 1cm azijn porchetta ff doorheen rollen en meteen
de smoker op of voorverwarmde oven in. truuk komt van een chinees waarmee ik
vroeger in een indonesich restaurant gewerkt heb en geloof me die mannen snappen
het wel. werk met alles waar zwoerd aan zit! voor het zouten eerst ff heeeeel veel
gaatjes in het zwoerd prikken, niet te diep net er doorheen.

greetzz aat

Afbeelding
invictus maneo
aatv
 
Berichten: 224
Geregistreerd: 20 Jan 2018, 11:31
ligplaats: wessem
info:

VorigeVolgende

Terug naar Steigerpraat

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Google [Bot] en 4 gasten