SleperADR project!

Bezig met restauratie? renovatie ? laat ons meekijken.

Re: SleperADR project!

Berichtdoor RuudM » 09 Jul 2018, 19:09

Bas,

Super mooi. wat is nu de vrije binnendiameter in de straalbuis. hij lijkt mij vrij groot.
wel lekker professioneel. mooi om te volgen!
Ancora Imparo
Gebruikers-avatar
RuudM
 
Berichten: 141
Geregistreerd: 27 Mei 2016, 19:24
ligplaats: wisselend
info:

Re: SleperADR project!

Berichtdoor bas » 09 Jul 2018, 19:51

Pfieuw.....daar vraag je wat. Dan ga ik je even uit het blote hoofd antwoord geven.

Het hele spul is ontworpen op 21 inch schroeven en volgens mij zat er dan iets van 1,5 mm tussen tipblad en tunnelwand.
Dit is meegesneden met het staalpakket, alleen had de binnenring van RVS moeten zijn alleen dat was ff niet doorgekomen bij de planning :mrgreen: ( de krenten :lol: )

Nu hebben we nog geen schroeven en ligt alles nog bij de schroevenboer om alles door te rekenen maar de kans is aanwezing dat we op gaan schalen naar 22 inch. We hebben namelijk gerekend met een overbrenging in de koppeling van 2,5:1 in het ontwerp alleen door beschikbaarheid i.v.m. sponsering zijn dit koppelingen geworden met een overbrenging van 2,8:1.

Lang verhaal maar het komt er op neer dat dit materiaal er al lag en we het toch niet gaan gebruiken dus dit was een probeersel.
Het hele fenomeen straalbuis is nogal een discussiepunt en het door ons verzonnen productieproces werd nogal in twijfel getrokken door een paar gerenomeerde partijen. Dus toen werd de eigenwijze klootzak in mij wakker en moest ik het toch gaan proberen :mrgreen:
Al met al zijn er wel een paar kleine dingetjes die we aan gaan passen in de definitieve tekeningen maar met dit proces gaat het ons wel lukken.
De grootste tegenvaller is eigenlijk de hoeveelheid uren die er in zijn gaan zitten, zit nu toch ronde de 60 manuren in en uiteindelijk willen we er 2 :shock:
bas
 
Berichten: 373
Geregistreerd: 07 Nov 2016, 17:32
ligplaats: Krimpen aan de Lek
info:

Re: SleperADR project!

Berichtdoor bas » 22 Jul 2018, 13:29

Stukje sectiebouw in het klein. Fits like a glove 8-)

https://www.facebook.com/sleperprojecta ... 341449877/
bas
 
Berichten: 373
Geregistreerd: 07 Nov 2016, 17:32
ligplaats: Krimpen aan de Lek
info:

Re: SleperADR project!

Berichtdoor bas » 31 Jul 2018, 09:54

Week 29: Weer eens een echte volle klusdag gemaakt vandaag. Het is een beetje een puinhoop wat dat betreft de laatste en komende weken met alle vakanties en dergelijke. Vandaag een gat gemaakt in het stuurhutschot. Hierin komen later de stuurpomp en de elektrische installatie te zitten. Er is verder gegaan met het berghout en er is weer een stukje verder afgelast in het machinekamertje. (allemachtig wat een hoeveelheid werk is dat!!! zeker met dit weer).
Ook is er veel meetwerk verricht voor al het leidingwerk wat er in moet gaan komen. Er zijn weer de nodige hersencellen gesneuveld op de materie duims/inch/metrisch/BSPP/NPT/UNC/UNF/JIC/ enz. :cry: :roll: voordat de verlanglijst uiteindelijk naar de pijpenmeneer doorgestuurd kon worden.

Uiteindelijk is in de middag dan ook het roefje omgedraaid en op de boot gezet. Paste precies! :D
Gelukkig was er wel iemand zo scherp om op te merken dat gedurende het project de plannen wat gewijzigd zijn. Alles is ooit ontworpen met ramen in rubbers maar inmiddels zijn de plannen gewijzigd en worden het alu ramen en die sponningen zijn net wat breder. Dat ging erg krap worden bij de stuurhutramen dus maar een randje van de roef afgeslepen en leven met 3 cm minder stahoogte in het roefje.

Nu eerst 3 weken met reces voor alle kampen etc en dan weer volle bak verder!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
bas
 
Berichten: 373
Geregistreerd: 07 Nov 2016, 17:32
ligplaats: Krimpen aan de Lek
info:

Vorige

Terug naar Projecten

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast