Pagina 4 van 4

Re: BBQ en/ Smoker aan boord

BerichtGeplaatst: 23 Dec 2018, 13:16
door MarcelM
aatv schreef:eigenlijk zou ik de afgebrande van marcelm wel willen hebben zodat ik het ding is kan
bekijken en om te experimenteren wat er beter kan.


ik ga die rand vernieuwen (is los te bestellen) dan kan ik hem weer op de camping gebruiken en kan ik die andere gewoon op de boot laten liggen.
sorry...

Re: BBQ en/ Smoker aan boord

BerichtGeplaatst: 23 Dec 2018, 13:59
door aatv
hoef geen sorry te zeggen hoor lochisch dat je hem repareerd als de delen te krijgen zijn.
voor hetzelfde geld had je er niets meer aan en hadden we voor algemeen belang ermee
kunnen testen om te verbeteren.

greetzz aat.

Re: BBQ en/ Smoker aan boord

BerichtGeplaatst: 28 Dec 2018, 06:56
door aatv
zoals belooft een foto van hoe de smoker in elkaar steekt.

aspan op de bodem, vuurkorf er bovenop, tien centimeter daarboven de drager voor
de metalen schaal ( hierdoor verhit je indirect en voorkomt druipen van vet in de briketten )
dan het rooster. in de zijkant nog een doorvoer voor een kerntemp meter.

Afbeelding

helaas kreeg ik net voor de kerst een goeie griep te pakken en heb ik de porchetta
in de oven gemaakt dar ik het niet slim vond een paar uur buiten bezig te zijn.

Re: BBQ en/ Smoker aan boord

BerichtGeplaatst: 28 Dec 2018, 08:51
door pascall
Het verbaast mij dat er nog verf op de ketel zit, je zou toch verwachten dat deze behoorlijk warm wordt.

Mvg,

Pascal.

Re: BBQ en/ Smoker aan boord

BerichtGeplaatst: 28 Dec 2018, 08:59
door aatv
hey Pascal, jep het verbaast mij ook maar het vat is gepoedercoat denk dat ie daarom
meer kan hebben. aan de andere kant gebruik je de smoker voor " low en slow" koken
dus veel heter dan 120 graden wordt ie meestal niet. ga hem nog wel verder afwerken
met sidetables of ik maak een frame met wielen zodat ie tevens in een werkblad staat.
daatna spuit ik hem zwart met hittebestendige verf.