Zekeringen plaatsen

brandstof pomp filter tank ontluchten dynamo smeerolie druk meter

Re: Zekeringen plaatsen

Berichtdoor Ronaldmuzie » 24 Okt 2016, 19:31

Gewoon gebruiken in de beroepsvaart doen we niet anders in de 24 volt lijnen alleen stuurstroompjes voor plc,s etc wel kleine glaszekeringen
:D
Gebruikers-avatar
Ronaldmuzie
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 02 Feb 2014, 12:15
Woonplaats: Rotterdam
ligplaats: Omgeving rotterdam

Re: Zekeringen plaatsen

Berichtdoor Mopolcamper » 24 Okt 2016, 19:55

Mij bekruipt het gevoel dat Aquanaut zich vanaf nu niet meer hoeft in te houden.....
Mopolcamper
 
Berichten: 194
Geregistreerd: 20 Jan 2012, 10:39
ligplaats:

Re: Zekeringen plaatsen

Berichtdoor varg » 24 Okt 2016, 22:31

kijk hier maar eens: http://www.global-download.schneider-el ... 2CG63N.pdf
GS is gelijkspanning WS is wisselspanning.
Maak je overigens geen zorgen, ze kunnen allemaal 60V hebben en daar blijf je netjes onder. Blijft het principe dat je toch een factor 3 lager moet gaan zitten met gelijkspanning.
groet
Arnold
b]'Varg' [/b]
LBD 9,62 m x 3.46 m x 0.80 m
Doorvaarthoogte gestreken mast: 1.95 m
Motor: Yanmar 4JH4E 53pk mech.kk.
ligplaats: Amsterdam / Nw. Meer
Gebruikers-avatar
varg
 
Berichten: 730
Geregistreerd: 18 Dec 2013, 22:50
ligplaats:

Re: Zekeringen plaatsen

Berichtdoor vuuren1 » 24 Okt 2016, 23:49

Had ik al geschreven: Als het verschil groot genoeg is tussen de opgegeven wisselstroom spanning en de DC spanning is er niks loos.
Voor 12 en ook 24 v gebruikt men gewoon altijd standaard AC automaten.
Groet, Hans van Vuuren

http://www.vvmt.nl
vuuren1
 
Berichten: 4597
Geregistreerd: 25 Dec 2011, 23:58
Woonplaats: Zwolle
ligplaats:

Re: Zekeringen plaatsen

Berichtdoor aquanaut » 25 Okt 2016, 05:04

Mopolcamper schreef:Mij bekruipt het gevoel dat Aquanaut zich vanaf nu niet meer hoeft in te houden.....

Nee hoor, ik hou me in...heb gepost wat ik wilde...
Je mag het geloven of niet, daar maak ik me niet druk om.
Allleen als er pertinente onwaarheden staan gebeurt dat wel eens.
ErikH heeft absoluut gelijk, er komen bij het schakelen in DC nog wat meer zaken bij kijken.
Alleen gaat het hier over max 12- 24V en een afschakelstroom van maximaal 16A
Daarom gaf ik aan: gewoon gebruiken.
Let overigens wel op het volgende!
Huisautomaten zijn vaak zg. 1p+N automaten.
De N kant kun je niet gebruiken!

Aquanaut
Domme vragen bestaan niet, domme antwoorden helaas wel!
Gebruikers-avatar
aquanaut
 
Berichten: 1934
Geregistreerd: 04 Jan 2012, 19:46
ligplaats: box E16

Re: Zekeringen plaatsen

Berichtdoor Klaver vier » 25 Okt 2016, 17:43

Aquanaut wat ik niet begrijp is dat ik de N kant niet kan gebruiken,de aansluitingen zitten toch gewoon recht tegenover elkaar,maar bij mij staat er wel een N op,of kan ik ze nou toch helemaal niet gebruiken.
Gr René ( Klaver vier)
Klaver vier
 
Berichten: 1407
Geregistreerd: 17 Dec 2013, 20:52
ligplaats: Loosdrecht

Re: Zekeringen plaatsen

Berichtdoor aquanaut » 25 Okt 2016, 19:13

Rene,

Op 1+N automaten zitten 2 contacten die gelijktijdig afschakelen (dit is verplicht in een huisinstallatie)
Alleen de stroom door de nul kant wordt niet gemeten!!
De automaat schakelt af als gevolg van een te hoge stroom door de fase kant en trekt mechanisch de nul mee.

Als je dus 1+N automaten hebt sluit je het te bewaken circuit op de fase kant van de automaat aan.
As je onderstaand plaatje goed bekijkt zie je dit ook schematisch op de automaat staan:
Afbeelding

In een zwakstroominstallatie is het niet gebruikelijk dubbelpolig af te schakelen dus lus je alleen de plus door de automaat.
De minnen gaan on geschakeld naar de minstrip.

Aquanaut
Domme vragen bestaan niet, domme antwoorden helaas wel!
Gebruikers-avatar
aquanaut
 
Berichten: 1934
Geregistreerd: 04 Jan 2012, 19:46
ligplaats: box E16

Re: Zekeringen plaatsen

Berichtdoor Klaver vier » 25 Okt 2016, 20:01

Aquanaut ik heb ze niet dubbel polig ik heb één schroefje boven en één schroefje onder,wel staat er een N bij het schroefje,is het er soms één die alleen de nul zekerd,en kan ik die wel gewoon gebruiken om de fase te zekeren.
Gr René
Ik zal er niet over tobbe als het niet kan,ha ha
Klaver vier
 
Berichten: 1407
Geregistreerd: 17 Dec 2013, 20:52
ligplaats: Loosdrecht

Re: Zekeringen plaatsen

Berichtdoor Nerissa » 25 Okt 2016, 20:36

Ik heb het vermoeden dat je een hulpcontact hebt, als er maar één schroeffie boven en eentje beneden zit en er staat een N op.
Dan is het waarschijnlijk "de helft"van een complete automaat. (eentje waar de Nul en de Fase uitwendig, mechanisch, verbonden zijn)
anders zet ff fototje of merk met evt n nummer als dat er op staat.

Frans 8-)
Nerissa
 
Berichten: 143
Geregistreerd: 04 Sep 2016, 19:12
ligplaats:

Re: Zekeringen plaatsen

Berichtdoor aquanaut » 25 Okt 2016, 20:46

Klaver vier schreef:Nu heb ik een heel blok zekering automaten gekregen van de vorige eigenaar ,van een huis installatie ( 220 volt.
Gr René ( Klaver vier)


Bovenstaande rijmt niet met wat je in de laatste post beschrijft...dus idd wat Frans zegt....post ff een foto.
En niet te veel tobben hoor....komt goed! :lol:

Aquanaut
Domme vragen bestaan niet, domme antwoorden helaas wel!
Gebruikers-avatar
aquanaut
 
Berichten: 1934
Geregistreerd: 04 Jan 2012, 19:46
ligplaats: box E16

VorigeVolgende

Terug naar Voortstuwingstechniek Diesel inboard

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten