Victron Multiplus compact doet helemaal niets

communicatie en navigatie apparatuur

Victron Multiplus compact doet helemaal niets

Berichtdoor rfcdejong » 10 Mei 2019, 22:02

Aquanaut had mij al gewaarschuwd om niet van marktplaats te kopen, maar goed ik ben weer eigenwijs. Graag daarover geen discussie.
Dus van marktplaats in goed vertrouwen gekocht. Multiplus Compact 12/2000/80.

Vandaag pas aangesloten..

220 aangesloten op IN (voltmeter meet ~230 volt op de aansluitingen)
Nog niets op de UIT
Accu + naar de mega zekering en Accu - naar de shunt (voltmeter meet 12.5v op de MP aansluitingen)
temperatuur sensor naar de - van de accu

dip switch stond alleen 2 aan, toen deed ie al niets.. ik heb ook 1 aangezet en 2 uitgezet, maar dat maakt niets uit. De default is alleen dip 2 aan begrijp ik. Al zou dat wellicht voor gel accu's zijn.
Mijn accu's zijn lood accu's, totaal 405 Ah

De zwarte zekering MEGA zekering is goed
Volgens mij is rechts boven in nog een zekering voor de 220v, ik ga die morgen maar eens doormeten...

Volgende stap: verkoper benaderen
Maar misschien zie ik toch iets over het hoofd?
Iemand?

De switch aan de voorzijde doet niets, op On geen relais tikken of ledje, op Charge only geen relais tikken of ledje.
Of is het de bedoeling om de remote switch (midden en rechts) door te verbinden?

Afbeelding
rfcdejong
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 13 Apr 2019, 20:10
ligplaats: Dordrecht
info:

Re: Victron Multiplus compact doet helemaal niets

Berichtdoor Yep » 10 Mei 2019, 22:18

Ik heb dezelfde stommiteit ook ooit gedaan.
De Quattro bleek een samenraapsel te zijn van componenten van verschillende types.
Aquanaut vroeg me toen om de stikkers met serie- en typenummers te plaatsen.
Aan de hand daarvan wordt misschien meer duidelijk.
Gebruikers-avatar
Yep
 
Berichten: 1317
Geregistreerd: 08 Apr 2015, 21:15
ligplaats:
info:

Re: Victron Multiplus compact doet helemaal niets

Berichtdoor rfcdejong » 10 Mei 2019, 22:45

Yep schreef:Ik heb dezelfde stommiteit ook ooit gedaan.
De Quattro bleek een samenraapsel te zijn van componenten van verschillende types.
Aquanaut vroeg me toen om de stikkers met serie- en typenummers te plaatsen.
Aan de hand daarvan wordt misschien meer duidelijk.


Dat is wellicht een optie, al ziet de 2000 er overigens wel hetzelfde uit als andere 2000's als ik google naar andere plaatjes.
Eerst morgen maar die zekering doormeten.. en dip 2 terug op on, de rest off.
Nu ie niet aan gaat zal https://www.bluepowershop.nl/victron-in ... 3-usb.html ook wel niets weergeven op een laptop vermoed ik. Wel een leuke gadget ;)

Als het alsnog niet werkt zal ik sowieso de verkoper benaderen, want die heeft me dan iets verkocht wat niet werkt.
rfcdejong
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 13 Apr 2019, 20:10
ligplaats: Dordrecht
info:

Re: Victron Multiplus compact doet helemaal niets

Berichtdoor rfcdejong » 11 Mei 2019, 00:48

gevonden uit de juiste handleiding
https://www.gebruikershandleiding.com/V ... 66686.html

Die handleiding is een hele andere dan degene die ik bij mijn MP heb gekregen, vreemd.

5.5.1. DIP switch 1 and 2

Default setting: to operate the product with the “On/Off/Charger Only” switch
ds 1: “off”
ds 2: “on”

The default setting is required when using the “On/Off/Charger Only” switch in the front panel.

Setting for remote operation with a Multi Control Panel:
ds 1: “on”
ds 2: “off”

This setting is required when a Multi Control Panel is connected.
The Multi Control panel must be connected to one of the two RJ48 sockets B, see appendix A.

Setting for remote operation with a 3-way switch:
ds 1: “off”
ds 2: “off”

This setting is required when a 3-way switch is connected.
The 3-way switch must be wired to terminal L, see appendix A.

Only one remote control can be connected, i.e. either a switch or a remote control panel. In both cases the switch on the product itself should be “on”.
rfcdejong
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 13 Apr 2019, 20:10
ligplaats: Dordrecht
info:

Re: Victron Multiplus compact doet helemaal niets

Berichtdoor rfcdejong » 11 Mei 2019, 17:45

Vandaag toch nog werkend gekregen, ik hoefde simpelweg de DIP switch 2 naar On te zetten (en 1 naar Off) en vreemd genoeg werkt het nu wel. Volgens mij had ik dat gisteren ook geprobeerd, maar misschien met onvoldoende geduld, want het duurt 10 tot 15 seconden voordat de relais aantikt.
Laden, omvormen.. walstroom eraf -> stofzuiger 5 minuten aan gehad en de BMV geeft 1.4k watt verbruik. De senseo werkt ook perfect.
rfcdejong
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 13 Apr 2019, 20:10
ligplaats: Dordrecht
info:


Terug naar Elektronica

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten