Diepteinstelling alarm en temperatuur Raymarine ST60 series

communicatie en navigatie apparatuur

Re: Diepteinstelling alarm en temperatuur Raymarine ST60 ser

Berichtdoor Yep » 14 Mei 2017, 21:46

henkvd schreef:Raar en geen slotje in het scherm ?


Nope.
Het moet iets lulligs zijn.
Ik heb het nu wel 100 keer geprobeerd.
Gebruikers-avatar
Yep
 
Berichten: 706
Geregistreerd: 08 Apr 2015, 22:15
ligplaats:

Re: Diepteinstelling alarm en temperatuur Raymarine ST60 ser

Berichtdoor henkvd » 14 Mei 2017, 22:31

Heb je meerdere displays in het systeem hangen ? maak hem eens standalone door de verbindingskabel naar de andere displays een los te maken.
henkvd
Beheerder
 
Berichten: 2850
Geregistreerd: 17 Dec 2011, 19:53
Woonplaats: Katwijk
ligplaats: Katwijk

Re: Diepteinstelling alarm en temperatuur Raymarine ST60 ser

Berichtdoor Yep » 14 Mei 2017, 23:00

Goed idee.
Dat ga ik morgen proberen.

Het valt me verder op dat ook bij andere instellingen de zaak niet reageert volgens de manual.
Het is net of er iets of iemand roet in het eten gooit.

Afbeelding
Gebruikers-avatar
Yep
 
Berichten: 706
Geregistreerd: 08 Apr 2015, 22:15
ligplaats:

Re: Diepteinstelling alarm en temperatuur Raymarine ST60 ser

Berichtdoor henkvd » 15 Mei 2017, 00:05

Denk dat er nog een display als Master fungeert, mogelijk je MFD die overult nu de instellingen en dat is in principe ok.

Eerst even je depth display standalone proberen, om te kijken of het nu wel gaat of direct alle kleine display's slave maken en dan instellen op de MFD, die is dan master over alle dispay's en daar maak je de instellingen.
henkvd
Beheerder
 
Berichten: 2850
Geregistreerd: 17 Dec 2011, 19:53
Woonplaats: Katwijk
ligplaats: Katwijk

Re: Diepteinstelling alarm en temperatuur Raymarine ST60 ser

Berichtdoor Yep » 15 Mei 2017, 00:29

henkvd schreef:Denk dat er nog een display als Master fungeert, mogelijk je MFD die overult nu de instellingen en dat is in principe ok.

Eerst even je depth display standalone proberen, om te kijken of het nu wel gaat of direct alle kleine display's slave maken en dan instellen op de MFD, die is dan master over alle dispay's en daar maak je de instellingen.


Klopt, ga ik komende week eens proberen.
Thanks!
Gebruikers-avatar
Yep
 
Berichten: 706
Geregistreerd: 08 Apr 2015, 22:15
ligplaats:

Re: Diepteinstelling alarm en temperatuur Raymarine ST60 ser

Berichtdoor Yep » 15 Mei 2017, 10:36

Pff, eureka.
Raymarine ook nog even een berichtje verstuurd en zij melden:

'De stappen zoals u beschrijft om de alarm-offset te wijzigen zijn juist.
Belangrijk is om aan te geven dat u de Offset + Reset toets slechts heel kortstondig hoeft in te drukken en niet te lang.
Wellicht dat het daar mis gaat?'

Dat was dus de oplossing.
Wie had dat gedacht ;-)
Dank voor alle bijdragen!

Nu nog even de watertemperatuur.
Gebruikers-avatar
Yep
 
Berichten: 706
Geregistreerd: 08 Apr 2015, 22:15
ligplaats:

Re: Diepteinstelling alarm en temperatuur Raymarine ST60 ser

Berichtdoor Yep » 15 Mei 2017, 12:08

En over de watertemperatuurgever:

'In dat geval vrees ik dat interne temperatuursensor in de speedtransducer toch defect is. Dit kleine onderdeel is echter niet reparabel.
De enige oplossing om dit verholpen / weer juist te krijgen is door de gehele speedtransducer te vervangen (art. E26031).'


Jammer maar ook geen drama.
Het schoepenwieltje zal ook wel kaduuk zijn (na 10 jaar) daar de speed over water ca. de helft is van SOG bij stilstaand water.
Gebruikers-avatar
Yep
 
Berichten: 706
Geregistreerd: 08 Apr 2015, 22:15
ligplaats:

Re: Diepteinstelling alarm en temperatuur Raymarine ST60 ser

Berichtdoor henkvd » 15 Mei 2017, 12:19

temperatuur sensor is het de moeite om de kabel even na te lopen, NTC weerstand gaat niet stuk, wel de draad er naar toe die pik zwart koper kan zijn.

die toetsjes, ja wat is te lang, hoe lang hield je ze daarvoor ingedrukt dan ?
henkvd
Beheerder
 
Berichten: 2850
Geregistreerd: 17 Dec 2011, 19:53
Woonplaats: Katwijk
ligplaats: Katwijk

Re: Diepteinstelling alarm en temperatuur Raymarine ST60 ser

Berichtdoor Yep » 15 Mei 2017, 12:43

henkvd schreef:temperatuur sensor is het de moeite om de kabel even na te lopen, NTC weerstand gaat niet stuk, wel de draad er naar toe die pik zwart koper kan zijn.

die toetsjes, ja wat is te lang, hoe lang hield je ze daarvoor ingedrukt dan ?


Klopt, dat ga ik eerst doen.
Te lang, tja, het verklaart ook waarom ik heel soms een waarde wel kon wijzigen.
Jammer dat het niet als tip in de manual stond.
Gebruikers-avatar
Yep
 
Berichten: 706
Geregistreerd: 08 Apr 2015, 22:15
ligplaats:

Vorige

Terug naar Elektronica

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten