extra accu inzetten

communicatie en navigatie apparatuur

extra accu inzetten

Berichtdoor Amersfow » 29 Aug 2016, 07:35

Hi, ik heb als snelle actie een nieuwe accu gekocht, terwijl blijkbaar de oude toch niet stuk waren. Nu denk ik erover de oude aan te sluiten via een simpel relais geschakeld op het contact voor het bij laden en via een diode voor het ontladen. Die accu zal dus 0,7v lager voltage hebben dan de hoofd gebruiksaccu. Gaat hij dan pas leveren als het boordnet rond de 12v komt? Of levert hij ook al eerder? Tis beetje old school, maar ik vind het zonde niets met de oude accu te doen, en kan hem niet meer parallel aan de nieuwe zetten.
Gebruikers-avatar
Amersfow
 
Berichten: 609
Geregistreerd: 27 Jan 2012, 10:49
ligplaats:

Re: extra accu inzetten

Berichtdoor aquanaut » 29 Aug 2016, 08:27

Wouter,

Laden via relais, Cyrix of diodebrug (fetbrug)
Ontladen via BCD Battery combining diode:
https://www.bluepowershop.nl/accu/accuscheiders.html?typeaccuscheider=57

Aquanaut
Domme vragen bestaan niet, domme antwoorden helaas wel!
Gebruikers-avatar
aquanaut
 
Berichten: 1918
Geregistreerd: 04 Jan 2012, 20:46
ligplaats: box E16

Re: extra accu inzetten

Berichtdoor Amersfow » 30 Aug 2016, 07:53

Kan ik gewoon twee van deze dingen op een koelplaat zetten? Lijkt me hetzelfde werken; https://www.conrad.nl/nl/schottky-diode ... 60744.html
Gebruikers-avatar
Amersfow
 
Berichten: 609
Geregistreerd: 27 Jan 2012, 10:49
ligplaats:

Re: extra accu inzetten

Berichtdoor vuuren1 » 31 Aug 2016, 01:29

nee
Groet, Hans van Vuuren

http://www.vvmt.nl
vuuren1
 
Berichten: 4597
Geregistreerd: 26 Dec 2011, 00:58
Woonplaats: Zwolle
ligplaats:

Re: extra accu inzetten - opgelost

Berichtdoor Amersfow » 03 Sep 2016, 14:16

Ik ga het wel met de hand doen. Heb een hoofdschakelaar (dat was de accuschakelaar) daar maak ik dan de geheime stand 2 actief, waar die naar de 2e verbuiks accu gaat. Daar zet ik ook een losse acculader op zodat deze op stroom gehouden wordt. Simpel en doeltreffend hoop ik.
Gebruikers-avatar
Amersfow
 
Berichten: 609
Geregistreerd: 27 Jan 2012, 10:49
ligplaats:

Re: extra accu inzetten

Berichtdoor Popeye » 03 Sep 2016, 15:00

vuuren1 schreef:nee

Nee meneer Amersfow! :mrgreen:

Groet, Jack
Homo sapiens non urinat in ventum
http://www.staverse-jol-aimee.nl/
Gebruikers-avatar
Popeye
 
Berichten: 974
Geregistreerd: 06 Feb 2012, 12:43
Woonplaats: Drenthe
ligplaats:


Terug naar Elektronica

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten