Flojet met drukregelaar en by pass

communicatie en navigatie apparatuur

Flojet met drukregelaar en by pass

Berichtdoor elrenegado » 20 Aug 2014, 08:36

Even een vraagje,

Momenteel heb ik nog zo'n rampzalig voetpompje voor het water in de gootsteen.

Nu heb ik via via een nieuwe flojet waterpomp gekregen met drukregelaar en by pass.
deze kan je gebruiken zonder drukvat.

Even voor mijn duidelijkheid.
Deze monteer ik tussen de tank en de kraan uiteraard,
maar schakel ik deze in via een schakelaar, of is het handiger om een kraan te kopen die een schakeling maakt zodra je hem open draait ?

Of, kan deze gewoon onder constante stroom staan, en gaat die pas pompen op het moment dat die een druk verschil merkt omdat de kraan open gedraaid word ?
Groet, Steve

========
Con Amore
========
Gebruikers-avatar
elrenegado
 
Berichten: 1254
Geregistreerd: 14 Dec 2013, 12:36
Woonplaats: Nieuwegein
ligplaats: wsv de Peiler

Re: Flojet met drukregelaar en by pass

Berichtdoor Blacktoppie » 20 Aug 2014, 08:56

ik verwacht eigenlijk het laatse, dus dat hij aanschakelt zodra je de (normale) kraan openzet. zit er geen handleiding bij waar dat in staat, en zo nee kan je op het type nummer geen handleiding vinden?
Curtevenne 830AK "Marana"
Don't take life too serious, You'll never get out alive
Proud member of the NCS crew, Gebouw het uzelf!
Gebruikers-avatar
Blacktoppie
 
Berichten: 782
Geregistreerd: 12 Dec 2013, 19:20
Woonplaats: Aan de Lek
ligplaats:

Re: Flojet met drukregelaar en by pass

Berichtdoor Marcel010 » 20 Aug 2014, 09:05

Modelnummer zou handig zijn, ik verwacht ook het laatste.
Als je de kraan aanzet valt de druk weg in de leiding achter de pomp en zal de pomp direct inkomen.

Ik heb toevallig ook net een dergelijk pomp gekocht, heb nu een kraan met schakelaar maar is lastig te doseren.

Ga alleen wel kijken voor iets van een waterfilter, even nazoeken of dat nodig is.
Gebruikers-avatar
Marcel010
 
Berichten: 432
Geregistreerd: 13 Apr 2014, 20:49
Woonplaats: Rotterdam
ligplaats: Rotterdam Noord

Re: Flojet met drukregelaar en by pass

Berichtdoor broekie » 20 Aug 2014, 09:27

Ik heb de pomp direct in de leiding en deze slaat aan als je een kraan open zet.
Wel heb ik om drukschommelingen op te vangen een simpel drukvat in de leiding gezet.

http://www.dewitschijndel.nl/fiamma-a20 ... tAodLxYATA

Dit voorkomt ook dat de pomp te vaak aanslaat bij gering drukverlies of er een te hoge druk in de leidingen komt.
Onderhoud is behoud
Gebruikers-avatar
broekie
 
Berichten: 1311
Geregistreerd: 25 Mrt 2012, 21:14
Woonplaats: Zevenhoven
ligplaats: Roelofarendsveen

Re: Flojet met drukregelaar en by pass

Berichtdoor Klaver vier » 20 Aug 2014, 11:24

Broekie.het drukvat helpt niet tegen een te hoge druk,wel houdt hij de druk mooi constant
De pomp bepaalt de druk niet het expansievat
Gr René ( De Stoere)
Klaver vier
 
Berichten: 1642
Geregistreerd: 17 Dec 2013, 21:52
ligplaats: Loosdrecht

Re: Flojet met drukregelaar en by pass

Berichtdoor broekie » 20 Aug 2014, 11:57

Als de omgevings temperatuur en daarmee de water temperatuur oploopt en het systeem wordt niet gebruikt, zal de druk in de leidingen op willen lopen. Het membraam vangt dit op.
Onderhoud is behoud
Gebruikers-avatar
broekie
 
Berichten: 1311
Geregistreerd: 25 Mrt 2012, 21:14
Woonplaats: Zevenhoven
ligplaats: Roelofarendsveen

Re: Flojet met drukregelaar en by pass

Berichtdoor Klaver vier » 20 Aug 2014, 12:14

Als de temperatuur oploopt,waar hebben we het dan over 3a4 graden,nou daar zet het water echt niet van uit hoor,je hebt het namelijk over uitzetten na de pomp, dit is nagenoeg niets
Gr René( De Stoere)
Klaver vier
 
Berichten: 1642
Geregistreerd: 17 Dec 2013, 21:52
ligplaats: Loosdrecht

Re: Flojet met drukregelaar en by pass

Berichtdoor elrenegado » 20 Aug 2014, 12:29

Ik heb de pomp nog niet in huis, moet hem nog even ophalen.
Maar heb even het type nummer gevraagd, dat is R3406 143
via google op deze pdf uitgekomen : http://www.depcopump.com/datasheets/flo ... Manual.pdf

en inderdaad, deze is zelf schakelend.
Hoeft dus enkel achter de hoofdschakelaar te staan, zonder verdere schakelaars.

een drukvat is bij dit type niet nodig omdat er een bypass in zit indien de druk te hoog word.

maar nu staat er op tekening een strainer tussen tank en pomp.
Een strainer is een filter toch ?

is die noodzakelijk ?
die moet ik er dan nog even bij zien te vinden.
Groet, Steve

========
Con Amore
========
Gebruikers-avatar
elrenegado
 
Berichten: 1254
Geregistreerd: 14 Dec 2013, 12:36
Woonplaats: Nieuwegein
ligplaats: wsv de Peiler

Re: Flojet met drukregelaar en by pass

Berichtdoor broekie » 20 Aug 2014, 13:27

Veel of weinig oplopende druk? Hangt af van meerdere factoren.
Als de zon op mijn kap staat en de boot ligt afgesloten, is de temperatuursteiging wel meer.
Maar het is verder niet echt belangrijk.
Laten we het erop houden dat dit apparaatje drukschommelingen opvangt.
Met name bij het douchen blijft bij mij het water constanter stromen en daardoor van constantere temperatuur.
Daar heb ik hem voor genomen.
Onderhoud is behoud
Gebruikers-avatar
broekie
 
Berichten: 1311
Geregistreerd: 25 Mrt 2012, 21:14
Woonplaats: Zevenhoven
ligplaats: Roelofarendsveen

Re: Flojet met drukregelaar en by pass

Berichtdoor Klaver vier » 20 Aug 2014, 14:58

Broekie als de temperatuur veel meer oploopt dan zou ik de waterleidingen maar isoleren,warmwater uit de koude kraan ik moet er niet aan denken.
Gr René ( De Stoere)
Klaver vier
 
Berichten: 1642
Geregistreerd: 17 Dec 2013, 21:52
ligplaats: Loosdrecht

Volgende

Terug naar Elektronica

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten