iemand ervaring met een bosch dynamo compenseren.

communicatie en navigatie apparatuur

iemand ervaring met een bosch dynamo compenseren.

Berichtdoor JerryR » 30 Jun 2014, 22:56

Hey mensen, ben even bij een maatje bezig met electra, nu hebben we een diode scheider maar een nieuwe bosch dynamo met interne regeleaar. Kan iemand mij vertellen hoe deze te compenseren? Er zitten 2 m6 bouten op. De B+ en W. En een 3 tal schuifstekker aansluitingen voor een connector.

Afbeelding

Let niet op de bedrading die is oud, inmiddels is alle bedrading uit de hele boot verwijderd.


Alvast bedankt.
JerryR
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 28 Apr 2014, 15:49
ligplaats: Omgeving Rotterdam
info:

Re: iemand ervaring met een bosch dynamo compenseren.

Berichtdoor Ronaldmuzie » 30 Jun 2014, 23:59

Lees onderstaand document daar staat in hoe.

http://www.sittig.nl/Diodebrug.pdf

Gr ronald
:D
Gebruikers-avatar
Ronaldmuzie
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 02 Feb 2014, 12:15
Woonplaats: Rotterdam
ligplaats: Omgeving rotterdam
info:

Re: iemand ervaring met een bosch dynamo compenseren.

Berichtdoor elrenegado » 01 Jul 2014, 07:52

als je toch de bedrading vervangen hebt, zou ik ook de diode vervangen voor een moderne.

een victron argo-fet heeft geen spanningsverlies en hoef je dus ook niet te compenseren.
Groet, Steve

========
Con Amore
========
Gebruikers-avatar
elrenegado
 
Berichten: 1313
Geregistreerd: 14 Dec 2013, 11:36
Woonplaats: Nieuwegein
ligplaats: wsv de Peiler
info:

Re: iemand ervaring met een bosch dynamo compenseren.

Berichtdoor laserdevil » 01 Jul 2014, 17:00

Ronald,
Er staat wel een fout in je link.
Bij de bosch alternator staat dat je de regelaar van 13,8volt moet weg halen en een 14,5volt er voor in de plaats moet zetten.
De standaard regelaar is normaal 14,4volt , en zou dan moeten zijn 15,1volt.
Ik weet niet of die in de handel zijn.
Wat dat betreft is de fet een veel beter alternatief.
chrit van den elzen.
Gebruikers-avatar
laserdevil
 
Berichten: 746
Geregistreerd: 31 Dec 2011, 00:57
Woonplaats: venlo.
ligplaats: rijkel
info:

Re: iemand ervaring met een bosch dynamo compenseren.

Berichtdoor JerryR » 01 Jul 2014, 18:01

er komt een andere scheider.

thanx voor de antwoorden
JerryR
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 28 Apr 2014, 15:49
ligplaats: Omgeving Rotterdam
info:

Re: iemand ervaring met een bosch dynamo compenseren.

Berichtdoor Ronaldmuzie » 01 Jul 2014, 21:37

@laserdevil ik had dit documentje met google gevonden had het nog niet uitgebreid gelezen maar inderdaad dat is een foutje gelukkig niet door mij geschreven

Gr ronald
:D
Gebruikers-avatar
Ronaldmuzie
 
Berichten: 197
Geregistreerd: 02 Feb 2014, 12:15
Woonplaats: Rotterdam
ligplaats: Omgeving rotterdam
info:

Re: iemand ervaring met een bosch dynamo compenseren.

Berichtdoor JerryR » 05 Jul 2014, 09:22

hoi,

het was een Lucas dynamo die is lastig om te bouwen, dus maar gewoon een argofet gehaald. deze is ook gelijk voorzien van activatie voor de B+
JerryR
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 28 Apr 2014, 15:49
ligplaats: Omgeving Rotterdam
info:

Re: iemand ervaring met een bosch dynamo compenseren.

Berichtdoor laserdevil » 05 Jul 2014, 09:34

Een goede keus.
Niet omdat ik het zelf ook zo heb , maar is een onderhoudsvrij systeem , en je hoeft nergens meer aan te denken ;) .
chrit van den elzen.
Gebruikers-avatar
laserdevil
 
Berichten: 746
Geregistreerd: 31 Dec 2011, 00:57
Woonplaats: venlo.
ligplaats: rijkel
info:


Terug naar Elektronica

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten