Simrad IS15 windmeter defect

communicatie en navigatie apparatuur

Simrad IS15 windmeter defect

Berichtdoor WoeWei » 21 Apr 2017, 18:46

Hallo,

Sinds koer heeft mijn windmeter steeds meer kuren. Vaak hielp aan,uit zetten wel even, maar het ging wel steeds minder lang goed. Sinds gisteren doet alleen de verlichting het nog in de display.
De wijzer van de windmeter blijft stil bovenin staan en de digitale display geeft niets weer.

De meter vandaag weggebracht naar de plaatselijke jachthaven, die aanboden hem op te sturen naar Simrad. Net gebeld, onderzoekskosten 77.50 plus daarnaast 6,95 verzendkosten.
Ruim 84 euro, en dan moet er nog "gerepareed"worden, aan een meter van 1985.
Wie heeft een tip, of kent een reparateur in Friesland die wellicht iets goedkoper is. Danwel wat kan ik eventueel zelf doen?

Ik hoor het graag,

JJ Euving
Gebruikers-avatar
WoeWei
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 06 Mrt 2016, 14:37
ligplaats: Akkrum

Re: Simrad IS15 windmeter defect

Berichtdoor Marie Christina » 21 Apr 2017, 20:13

Het ligt heel vaak niet aan het kastje.
Die staat binnen, gebeurt eigenlijk niets mee.
Is de gever in de mast ook van 1985?
En staat die al 32 jaar in weer en wind?
Dan denk ik dat we gevoegelijk kunnen aannemen dat die de geest gegeven heeft.
En anders de connectie van de kabel aan de gever wel.
Of allebei.

Wat ik zou doen is marktplaats e.d. afstruinen naar een 2e hands gever voor een schappelijk prijsje.
Zo niet: dan zou ik er afscheid van nemen.
Voor de prijs van deze reparatie koop je tegenwoordig complete weerstations.

Maar dit is slechts míjn mening.
Misschien is er wel iemand met een beter idee.
Gebruikers-avatar
Marie Christina
 
Berichten: 1318
Geregistreerd: 31 Jan 2014, 19:55
ligplaats: Noord Drenthe

Re: Simrad IS15 windmeter defect

Berichtdoor henkvd » 22 Apr 2017, 11:46

IS15 is wel een stukje jonger, schat vanaf 2000 geproduceerd.

Hoe zit het aangesloten ?

Windsensor direct aan het display of zit er nog een robnet junction box tussen ?

Dispay kan je testen, moet je de manual er maar even bij zoeken, in ieder geval moet de "wijzer" een keer rond gaan bij inschakelen.
Verder zou je de display even kunnen resetten zie manual.
henkvd
Beheerder
 
Berichten: 2850
Geregistreerd: 17 Dec 2011, 19:53
Woonplaats: Katwijk
ligplaats: Katwijk

Re: Simrad IS15 windmeter defect

Berichtdoor WoeWei » 22 Apr 2017, 12:43

Hallo Henk,

De wijzer ging inderdaad altijd rond, blijft nu gewoon stilstaan bij inschakelen.
Eea is inderdaad aangesloten via een junction box. Er staan ook nog twee combi meters op, en de plotter.
De rest werkt allemaal, alleen de windmeter steeds meer kuren en nu "dood".

Via e bay en marktplaats aan het kijken. In de USA durven ze zelfs 799 dollar te vragen voor een display. Haha, dan maar geen windmeter. Is puur voor de show op een motor boot :D
Gebruikers-avatar
WoeWei
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 06 Mrt 2016, 14:37
ligplaats: Akkrum

Re: Simrad IS15 windmeter defect

Berichtdoor henkvd » 22 Apr 2017, 12:49

Als je erin kan komen kan je proberen het display te resetten, kom je daar ook niet meer bij dan is het wel duidelijk dat het display er geen zin meer in heeft
henkvd
Beheerder
 
Berichten: 2850
Geregistreerd: 17 Dec 2011, 19:53
Woonplaats: Katwijk
ligplaats: Katwijk


Terug naar Elektronica

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten