Elektra renoveren

aardlek schakelaar scheidingstrafo accu lader gas

Re: Elektra renoveren

Berichtdoor YuriV » 26 Mrt 2017, 17:45

Wat nou als ik deze allebei afzeker via een automaat, afzonderlijk van elkaar, maar wel aan elkaar doorverbind aan de andere kant van de automaat.

Dan zijn ze hoe dan ook allebei afgezekerd en nog steeds met elkaar doorverbonden.

Het is namelijk heel moeilijk om te achterhalen waar die zwarte draad vandaan komt. Die rode komt van de hoofdschakelaar in ieder geval.
YuriV
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 18 Mrt 2017, 14:32
ligplaats:

Re: Elektra renoveren

Berichtdoor Nerissa » 26 Mrt 2017, 18:04

Ik weet niet precies wat je gedachtengang is, over je instalatie.
maar leg eerst eens uit : waarom, moet het anders??
Heb je storing?
Ik zou toch achterhalen waar die zwarte naar toe gaat, maak eventueel los en kijk wat er allemaal niet meer werkt.
Het spul op de foto zou allemaal WEL moeten werken.

Probeer uit te leggen wat je wilt bereiken.
Dan is er hulp :?

Frans 8-)
Nerissa
 
Berichten: 133
Geregistreerd: 04 Sep 2016, 20:12
ligplaats:

Re: Elektra renoveren

Berichtdoor Nerissa » 26 Mrt 2017, 18:13

Sorry,

heb net even terug gelezen. je hebt wel verteld wat je wilt :oops:

als de rode van de hoofdschakelaar komt
Dan is de zwarte gewoon een + voor een ander gedeelte.
Als je GEEN amp meter wilt, kan je de shunt weghalen.
De rode draad op BV 2 automaten zetten, één automaat daarsluit je dan alles op wat nu op de foto te zien is (heel die verdeelinrichting met of zonder apparte zekeringen)
en op automaat 2 zet je dan de zwarte draad.

Maar nog steeds zou ik uitzoeken waar die zwarte naar toe gaat.

Dit hierboven is een voorbeeld van hoe het zou kunnen, hoe het zou moeten, kan ik niet zeggen, zonder te weten wat er achter die zwarte hangt.

groet

Frans 8-)
Nerissa
 
Berichten: 133
Geregistreerd: 04 Sep 2016, 20:12
ligplaats:

Re: Elektra renoveren

Berichtdoor henkvd » 26 Mrt 2017, 20:01

zwarte komt waarschijnlijk van het laad circuit (acculader)
henkvd
Beheerder
 
Berichten: 2902
Geregistreerd: 17 Dec 2011, 19:53
Woonplaats: Katwijk
ligplaats: Katwijk

Re: Elektra renoveren

Berichtdoor Nerissa » 26 Mrt 2017, 23:54

wel een vreemde plaats dan om hem aan vast te knopen. (de rode komt_waarschijnlijk_ van de accu schakelaar)

Frans 8-)
Nerissa
 
Berichten: 133
Geregistreerd: 04 Sep 2016, 20:12
ligplaats:

Re: Elektra renoveren

Berichtdoor henkvd » 27 Mrt 2017, 19:56

om de shunt zin te laten hebben wel.
henkvd
Beheerder
 
Berichten: 2902
Geregistreerd: 17 Dec 2011, 19:53
Woonplaats: Katwijk
ligplaats: Katwijk

Re: Elektra renoveren

Berichtdoor YuriV » 09 Apr 2017, 12:55

Hallo allemaal,

Ik ga het ietsjes anders aanpakken maar weet niet zo zeer of dat ook daadwerkelijk ten goede komt van de installatie. Daarvoor heb ik jullie advies nodig.

Ik wil de dikke rode en zwarte draad op 2 klemmen zetten UK16N in dit geval, deze verbind ik door middels een brug.
Vanuit daar pak ik aan de andere kant van de klem mijn aftakking voor al mijn automaten.

Nu is mijn vraag,

Kan dit in verband met de stroom die door de kabels heen gaat lopen? Dan heb ik het specifiek over de kabel die vanuit de klem overgaat naar mijn automaten.
Als ik nog mijn Ampere meter zou willen gebruiken, hoe zou ik deze dan aan moeten sluiten? Over 2 automaten zoals Nerissa zei?
En waar zou ik nog extra op moeten letten als ik het via hierboven zou willen maken?

Mijn dank is groot,

Gr Yuri
YuriV
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 18 Mrt 2017, 14:32
ligplaats:

Vorige

Terug naar Scheepselektra

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten