Laden lichtaccu's met 2e dynamo

aardlek schakelaar scheidingstrafo accu lader gas

Re: Laden lichtaccu's met 2e dynamo

Berichtdoor Yep » 17 Dec 2015, 15:07

Thanks!
Ik ga op poelie zoektocht.
Gebruikers-avatar
Yep
 
Berichten: 1031
Geregistreerd: 08 Apr 2015, 22:15
ligplaats:
info:

Re: Laden lichtaccu's met 2e dynamo

Berichtdoor Yep » 06 Jan 2016, 20:09

En gevonden.
De dynamopoelie gaat van 100 naar 60 mm, een toename van het toerental van 67%.
Mocht dit nog niet voldoende zijn, dan een grotere krukaspoelie.
Maar daar wacht ik nog even mee want € 500.
Gebruikers-avatar
Yep
 
Berichten: 1031
Geregistreerd: 08 Apr 2015, 22:15
ligplaats:
info:

Re: Laden lichtaccu's met 2e dynamo

Berichtdoor Klaver vier » 06 Jan 2016, 22:33

Die krukas poelie hoeft niet van goud te zijn
Gr René ( De Stoere)
Klaver vier
 
Berichten: 2013
Geregistreerd: 17 Dec 2013, 21:52
ligplaats: Loosdrecht
info: Valkkruiser 11,60mx3,85x1,00meter
120 pk iveco aifo 806am
200 watt 24 volt zonnepanelen
Bouwjaar 1981

Re: Laden lichtaccu's met 2e dynamo

Berichtdoor gewoonmich » 07 Jan 2016, 08:08

De Stoere schreef:Die krukas poelie hoeft niet van goud te zijn
Gr René ( De Stoere)


Dat is makkelijk roepen, maar heb je dan ook goedkopere alternatieve voor Yep. Neem aan dat Yep ook zijn huiswerk gedaan heeft en enkele bedrijven benaderd heeft. Wanneer ik zijn quotes lees, gaat hij meestal niet over een nacht ijs! Vandaag heel toepasselijk! :D :D :D
Gebruikers-avatar
gewoonmich
 
Berichten: 142
Geregistreerd: 18 Dec 2013, 08:33
Woonplaats: Waspik
ligplaats: Achter het huis ;)
info:

Re: Laden lichtaccu's met 2e dynamo

Berichtdoor Klaver vier » 07 Jan 2016, 13:00

Het lijkt mij stug dat je voor die prijs niet één of andere poelie ( reeds gebruikt) kan aanpassen,of gebruikt kan kopen.
Elke motor heeft tenslotte één of meerder poelies,desnoods las je er één aan de bestaande poelie.
Die €500 is in ieder geval belachelijk veel
Gr René ( De Stoere)
Klaver vier
 
Berichten: 2013
Geregistreerd: 17 Dec 2013, 21:52
ligplaats: Loosdrecht
info: Valkkruiser 11,60mx3,85x1,00meter
120 pk iveco aifo 806am
200 watt 24 volt zonnepanelen
Bouwjaar 1981

Re: Laden lichtaccu's met 2e dynamo

Berichtdoor kajoe » 07 Jan 2016, 13:53

toen ik mijn luxe motor nog had ,had ik daar een 400 amp Engelse gelijkstroom dynamo op zitten ,deze blies geregeld de accu,s op omdat de regelaar vast sloeg ,
op aan raden heb ik er toen 2x 80 amp 24 voltwisselstroom op gezet met voor allebei een schakelaar op het bediening paneel voor de velt schakelaars ,om eventueel een of beide uit te schakelen als het nodig was voor een beetje extra power op de motor .
ik had er 6 x 225 amp accu op staan, en nog een eigen motor dynamo die bij de daf hoorde met accu.
dit was mij zo uitgelegd door een medewerker van de Daf Amsterdam ,en na montage werkte het prima ,wij hadden geregeld maar een kleine 2 of 3 uur varen om de accu,s op te laden dit schip was een motor charter schip met 25 passagiers dus een redelijk hoog stroom verbruik.
door op lange afstanden een dynamo uit te schakelen had je wat meer pk,s over voor het varen .
ook de firma Turkstra in sneek zij mij dat dit een goede oplossing was ,zij deden dit wel vaker op schepen .
er is niets aangepast op poelie,s van de daf 615 m en de dynamo,s .
groet wout.
kajoe
 
Berichten: 516
Geregistreerd: 25 Apr 2015, 10:28
Woonplaats: terherne
ligplaats: terherne
info:

Re: Laden lichtaccu's met 2e dynamo

Berichtdoor Yep » 09 Jan 2016, 17:14

Top!
Nu 50A. bij 1.200 RPM, mijn meest gebruikte toerental.
Eerst maar eens de zomer door en kijken of we hieraan, samen met nog eens max. 30A. van de zonnepanelen, genoeg hebben.
Gebruikers-avatar
Yep
 
Berichten: 1031
Geregistreerd: 08 Apr 2015, 22:15
ligplaats:
info:

Re: Laden lichtaccu's met 2e dynamo

Berichtdoor Yep » 27 Jan 2016, 22:49

En inmiddels ook een grotere krukaspoelie besteld (€ 100) hetgeen bij kruistoeretal (1.200 RPM) een dynamotoerental oplevert van 4.000 RPM.
Waarschijnlijk voldoende voor 80A.
Gebruikers-avatar
Yep
 
Berichten: 1031
Geregistreerd: 08 Apr 2015, 22:15
ligplaats:
info:

Re: Laden lichtaccu's met 2e dynamo

Berichtdoor Klaver vier » 27 Jan 2016, 23:06

Dat is toch wel een beetje andere prijs als die € 500 die eerst genoemd werd,was dus echt wel een belachelijke prijs zoals ik al eerder zei.
Gr René ( De Stoere)
Klaver vier
 
Berichten: 2013
Geregistreerd: 17 Dec 2013, 21:52
ligplaats: Loosdrecht
info: Valkkruiser 11,60mx3,85x1,00meter
120 pk iveco aifo 806am
200 watt 24 volt zonnepanelen
Bouwjaar 1981

Re: Laden lichtaccu's met 2e dynamo

Berichtdoor Yep » 27 Jan 2016, 23:19

Klopt.
Een metaalbedrijf in de buurt draait de poelie vanuit een ronde schijf staal met de huidige poelie als voorbeeld voor hartafstanden en boutgaten.
Gebruikers-avatar
Yep
 
Berichten: 1031
Geregistreerd: 08 Apr 2015, 22:15
ligplaats:
info:

VorigeVolgende

Terug naar Scheepselektra

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten