Pagina 1 van 1

BB-motor valt uit na volgas

BerichtGeplaatst: 12 Jun 2018, 07:58
door octaaf's spirit
Gistermiddag, aan het einde van een heerlijk dagje varen met funtube was ik bijna terug in de haven, even nog vol gas (WOT) richting de haven knallen. En toen, 200 meter voor de haveningang, viel de motor stil. Ik kreeg de motor nog aan het draaien met wat handgas, maar in de versnelling ging niet meer. Ik heb me naar de haven laten slepen en de boot meteen op de kant getrokken. Een uurtje later liep de motor weer (zeer onregelmatige verbranding) maar kwam ik er achter dat de onderste cilinder geen brandstof in spuit bij de carburateur.
Nu heet het complete toeval... maar ik heb dit probleem 2 maanden geleden ook gehad, precies hetzelfde. Toen heb ik er een fles Syntix Petrol Detox Pro bij gedaan omdat ik dacht dat het wat vuil in de inspuiting was. En dat werkte.

Aangezien mij het hoogst onwaarschijnlijk lijkt dat er dus echt vuil in de carburateur heeft gezeten heb ik hier een bericht geplaatst. Ik kan er verder niet zo veel over vinden op fora of YouTube.
En ik hoop dat hier wat techneuten zitten die bekend zijn met zo'n raar probleem :?

Re: BB-motor valt uit na volgas

BerichtGeplaatst: 12 Jun 2018, 16:38
door broekerhaven
Inspuiting of carburateur

Wat is het nu?

Re: BB-motor valt uit na volgas

BerichtGeplaatst: 12 Jun 2018, 17:18
door octaaf's spirit
broekerhaven schreef:Inspuiting of carburateur

Wat is het nu?

Er zit een koperen buisje in de carburateur (inspuiting??) daarna vermengt het met lucht en wordt het verder het blok in getrokken. Uit dat koperen buisje komt geen benzine meer.

Re: BB-motor valt uit na volgas

BerichtGeplaatst: 13 Jun 2018, 16:27
door henkvd
Sproeier zit dicht of vlotter blijft hangen, carburateur zal ultrasoon gereinigd moeten worden , ga ik er vanuit dat je 2 carbs hebt bij dit vermogen ( 90 PK), beide laten reinigen is dan wel de beste optie, niet iets voor een DHZér zo enige ervaring, het synchroon afstellen vergt ervaring. zit niet veel anders op dan de motor in z'n geheel naar een vakman te brengen als je ongestoord wilt varen.