Geen controle straal bij mercury

staartolie werk schroef carburateur ontsteking spoel mono kabel

Re: Geen controle straal bij mercury

Berichtdoor Jan Eise » 11 Apr 2017, 10:00

er zit bij mij zo'n begeleidingsbuisje op als ik de staart er op monteer voel ik altijd even of het goed gaat. voor de rest ziet die koper buis er strak uit volgens mij. boven in knikt hij wel een bocht (wat zo hoort) maar hier zou hij dus inderdaad wel makkelijk extra knikken.

het verhaal over de rubber die uit zet kan het denk ik goed zijn. mijn motor loopt omdat hij niet goed koelt snel warm dus dat heeft wel overeenkomst. vanmiddag ga ik er even weer mee aan de slag :)

super bedankt
Jan Eise
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 08 Apr 2017, 18:27
ligplaats:

Re: Geen controle straal bij mercury

Berichtdoor Jan Eise » 11 Apr 2017, 15:19

Gaan we weer...

Ik heb het blok er af gehaald. Ik heb de boormachine er boven op gehad en er kwam water omhoog. Het blok zelf kun je van onder beetje in kijken en ik zie geen roest of dergelijke.
Jan Eise
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 08 Apr 2017, 18:27
ligplaats:

Re: Geen controle straal bij mercury

Berichtdoor henkvd » 11 Apr 2017, 16:06

Houd er rekening mee dat het koelwater de weg van de minste weerstand neemt de controle straal is maar een fractie van de koelwater hoeveelheid en zit het verste weg, water gaat eerst over de uitlaat, dan langs de cilinderwand en het overgrote deel koelt dan weer het staartstuk.
henkvd
Beheerder
 
Berichten: 3024
Geregistreerd: 17 Dec 2011, 18:53
Woonplaats: Katwijk
ligplaats: Katwijk

Re: Geen controle straal bij mercury

Berichtdoor Jan Eise » 11 Apr 2017, 16:10

De koelwater dat langs de cilinderwand gaat gaat via de boven kan weer naar buiten, het gaatje voor het controle pijpje zit er recht tegenover daar zit geen cm in.
Jan Eise
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 08 Apr 2017, 18:27
ligplaats:

Re: Geen controle straal bij mercury

Berichtdoor Jan Eise » 12 Apr 2017, 19:41

Het volgende:

http://www.crowleymarine.com/mercury-ou ... mdl=VM78DY
Als je bij deze site nummeresultaten 39 ziet. Deze kan ik er bij mij niet afdraaien omdat een bout door gedraait is...... zit het probleem hier misschien achter?
Jan Eise
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 08 Apr 2017, 18:27
ligplaats:

Re: Geen controle straal bij mercury

Berichtdoor henkvd » 13 Apr 2017, 19:18

Kan en dan met name het kanaal wat je ziet op het plaatje.
henkvd
Beheerder
 
Berichten: 3024
Geregistreerd: 17 Dec 2011, 18:53
Woonplaats: Katwijk
ligplaats: Katwijk

Re: Geen controle straal bij mercury

Berichtdoor Jan Eise » 21 Apr 2017, 09:53

OPGELOST!

als eerst bedankt voor alle reacties en de hulp die ik heb gehad!

hier is dan de oplossing:
aan het begin van de rit had mijn oude impeller er uit gehaald en ben er mee naar een zaak geweest voor een nieuwe. deze impeller kwam over een met de oude. deze zette ik er thuis dus op, de as is onderin een beetje dikker dus hier kwamen de problemen. met een sleutel heb ik met veel geweld de impeller er op geslagen. de schoepjes wel met beleid naar binnen gehouden. nadat de impeller er opzat zag ik aan de boven kant ook geen beschadiging. op forum werd veel gezegt dat misschien de impeller de verkeerde kant op stond. dus ik draaide um om, zette de motor er op en weer niks. ik haalde het pomphuis open en er waren gelijk schoepjes afgebroken. ik heb de staart mee genomen naar de man waar ik de impeller weg had. hij zei dat er een impeller op moest met een groter binnen rondje. het probleem was dat er een halve spie in moet dan. ik heb thuis een rvs spijker passend gemaakt en die gebruik ik nu als spie. deze impeller kon ik er met de hand op drukken dus met veel meer beleid. nu doet het controle straaltje het wel.
Jan Eise
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 08 Apr 2017, 18:27
ligplaats:

Re: Geen controle straal bij mercury

Berichtdoor henkvd » 21 Apr 2017, 15:03

eigenlijk dus heel simpel, ging al fout bij de aankoop.

In je openings post haal ik deze info niet over het plaatsten van de impeller, daar lees ik dit:

We beginnen onderaan:
-de impeller op de juiste manier vervangen. De spie zit ook in de impeller. De boormachine er op gehad en er kwam water uit de waterpomp zetten zoals het hoord.


Gelukkig nu opgelost.
henkvd
Beheerder
 
Berichten: 3024
Geregistreerd: 17 Dec 2011, 18:53
Woonplaats: Katwijk
ligplaats: Katwijk

Vorige

Terug naar Outboard motoren

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten