Mercury EFI25pk geeft alarmtoon

staartolie werk schroef carburateur ontsteking spoel mono kabel

Mercury EFI25pk geeft alarmtoon

Berichtdoor EFI-Rik » 18 Mei 2015, 22:03

Beste forumleden,

Ik wilde eens vragen of iemand dit probleem heeft meegemaakt of herkent.
Zodra de boot met deze motor uit 2006 in het water ligt start ik de motor. Deze geeft de eenmalige startpiep van enkele seconden.
Vervolgens laat ik de motor 5 minuten stationair draaien.
Daarna vaar ik rustig een paar honderd meter met iets meer toeren maar zodra ik daarna wat meer gas geef dan begint het rode lampje te branden en hoor ik een continue piep. Elke keer weer als we gaan varen.
Ik doe dan de motor uit, wacht 5 seconden en daarna heb ik de rest van de dag geen last meer.
Als ik na 1 seconde weer start blijft hij de piep geven.
Oliepeil is perfect.
Gebruikershandleiding geeft drie mogelijkheden: Motor oververhit, Lage oliedruk, of teveel toeren.
Wie durft te reageren? :D
Groet,
Rik
EFI-Rik
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 17 Mei 2015, 22:25
Woonplaats: Zwolle
ligplaats: trailer
info:

Re: Mercury EFI25pk geeft alarmtoon

Berichtdoor gast » 18 Mei 2015, 22:40

Optie 4; storing
gast
 
Berichten: 1404
Geregistreerd: 19 Dec 2013, 14:39
ligplaats:
info:

Re: Mercury EFI25pk geeft alarmtoon

Berichtdoor Byl54 » 19 Mei 2015, 19:15

optie 1 koeling
Gebruikers-avatar
Byl54
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 25 Dec 2011, 23:17
Woonplaats: Nederland
ligplaats:
info:

Re: Mercury EFI25pk geeft alarmtoon

Berichtdoor Davidos » 19 Mei 2015, 19:31

Ik combineer de twee reacties: storing in de temperatuursensor of bekabeling van die sensor.
Off-topic koning - vergeef me.
Davidos
 
Berichten: 246
Geregistreerd: 24 Mrt 2015, 23:49
Woonplaats: Utereg
ligplaats: Loosdrecht
info:

Re: Mercury EFI25pk geeft alarmtoon

Berichtdoor EFI-Rik » 19 Mei 2015, 22:03

Davidos schreef:Ik combineer de twee reacties: storing in de temperatuursensor of bekabeling van die sensor.


Een aantal zinvolle reactie's. Ik ga er toch maar mee naar de dealer toe.
Ach in deze 'moeilijke' tijden probeer je eerst zelf wat. Het probleem in een forum voorleggen.

Jullie horen de reactie :o :shock:
EFI-Rik
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 17 Mei 2015, 22:25
Woonplaats: Zwolle
ligplaats: trailer
info:

Re: Mercury EFI25pk geeft alarmtoon

Berichtdoor gast » 19 Mei 2015, 22:29

Tja wat verwacht je dan?
Dat we zomaar even achter ons toetsenbord een vage motorstoring kunnen oplossen, begrijp me niet verkeerd hoor want ik wil je de panklare oplossing overleggen maar dat is in dit geval niet te doen.

Wil wel gaan gissen maar daar schiet je helemaal niks mee op natuurlijk, aangezien je aangeeft dat de motor de rest van de dag zonder enig alarm vaart zal er niet bijster veel aan de hand zijn, misschien net te weinig olie in combinatie met de nog lagere temperaturen van de olie of een thermostaat die niet goed werkt en daardoor niet de juiste temperatuur regelt. Of gewoon een sensor of andere storing....

Zeer slim om even naar de dealer te gaan, die kunnen tegenwoordig veel uitlezen op dit nieuwe spul.

Succes en ben uiteraard benieuwd naar de uitkomst 8-)
gast
 
Berichten: 1404
Geregistreerd: 19 Dec 2013, 14:39
ligplaats:
info:

Re: Mercury EFI25pk geeft alarmtoon

Berichtdoor EFI-Rik » 28 Mrt 2018, 19:52

Hallo mensen,
Het vaarseizoen gaat weer langzaam beginnen en ik wilde toch nog eens het oude topic tot leven roepen.
Ik vond nog een filmpje op youtube wat precies laat zien wat er bij ons ook speelt.

https://www.youtube.com/watch?v=hJDK1Swh6tw

Ik ben nog niet naar de dealer geweest.

Groet,
EFI-Rik
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 17 Mei 2015, 22:25
Woonplaats: Zwolle
ligplaats: trailer
info:

Re: Mercury EFI25pk geeft alarmtoon

Berichtdoor Klaver vier » 28 Mrt 2018, 20:13

Waarschijnlijk niet veel haast met je vraag, we zijn 3 jaar verder.
Gr René ( klaver vier)
Klaver vier
 
Berichten: 2053
Geregistreerd: 17 Dec 2013, 21:52
ligplaats: Loosdrecht
info: Valkkruiser 11,60mx3,85x1,00meter
120 pk iveco aifo 806am
200 watt 24 volt zonnepanelen
Bouwjaar 1981

Re: Mercury EFI25pk geeft alarmtoon

Berichtdoor Gruttepier » 28 Mrt 2018, 20:39

3 jaar later en nog geen kans gehad om een dealer te bezoeken :o
Gruttepier
 
Berichten: 260
Geregistreerd: 07 Mrt 2017, 09:08
ligplaats:
info:

Re: Mercury EFI25pk geeft alarmtoon

Berichtdoor broekerhaven » 28 Mrt 2018, 20:46

Slecht (massa)contact oliedruksensor.

heb dit gezien bij een zelfde motor bij ons in de haven.
broekerhaven
 
Berichten: 509
Geregistreerd: 21 Dec 2013, 10:11
Woonplaats: bovenkarspel
ligplaats: broekerhaven
info: Corsiva 520 classic met 40pk efi suzuki

Volgende

Terug naar Outboard motoren

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten