Pagina 1 van 1

Bart stelt zich voor

BerichtGeplaatst: 06 Jan 2017, 22:52
door Barracuda
Hallo allemaal,

Nog een vaarspoedig 2017 toegewenst!

Mijn naam is Bart en ik kom uit Amsterdam. Heb al een tijdje gezocht naar een leuk forum voor mijn watersport dingen en deze spreekt mij het meeste aan.

Ik heb al wat jaartjes ervaring op het water, eerste bootje toen ik een jaar of 8 was, en heb al van alles gehad. Oa een oud Engels genievaartuig, een ex-sonar bootje uit de Oostzee en een 60 voet Engels Air Sea Rescue schip uit WWII dat ik in een vlaag van verstandsverbijstering heb gekocht. Een volledig houten schip, dubbel diagonaal mahonie met een teakopbouw en 2 motoren. Als ik van achteren klaar was met schilderen kon ik van voren weer opnieuw beginnen bij wijze van spreken.
Dus heb ik nu maar voor iets verstandigers gekozen, nou ja echt verstandig zal ik wel nooit worden, het is iig het schip van mijn dromen waar ik al vanaf het begin van mijn vaarcarriƫre watertandend naar stond te kijken; een Super Van Craft. Nog steeds een teak opbouw maar nu gelukkig een stalen romp. Het is een '83-er van 16,20m en 4,55 m breed met 2 Volvo's erin. De bedoeling is dat ik er zo'n beetje heel erg permanent op ga verblijven en er ook nog het een en ander mee ga verdienen. Dagtochten, High Teas en als huwelijks suite verhuren.
Het schip is nog vrijwel origineel en heeft dus een paar aanpassingen en wat modernere styling nodig. Elektra is ondermaats, omvormer van 300 watt bijvoorbeeld, maar wel een Onan 6kw generator. Ik hou niet van gas dus dat wil ik er ook uit hebben. Kombuis wil ik aanpassen en de bekleding is wel heel erg niet mijn smaak.
Gelukkig heb ik 1,5 rechter hand en wat ik niet kan moet ook geen echt probleem zijn.

Uiteraard hoop ik van jullie kennis op allerlei vlakken gebruik te mogen maken en zelf kan ik hier en daar misschien ook nog wel een adviesje geven.

Hartelijke groet,
Bart.

Afbeelding

Afbeelding

Re: Bart stelt zich voor

BerichtGeplaatst: 06 Jan 2017, 23:08
door Amersfow
Wow wat een mooi schip zeg!

Re: Bart stelt zich voor

BerichtGeplaatst: 06 Jan 2017, 23:22
door broekie
Welkom, ziet erg goed uit. Blijven hele mooie schepen.
Waar is de thuishaven?
Respect voor de durf wat betreft de vorige schepen die je had, allemaal weer verkocht?

Re: Bart stelt zich voor

BerichtGeplaatst: 07 Jan 2017, 00:06
door Barracuda
Thuishaven is Amsterdam Marina. Net buiten het krankzinnig drukke centrum en een kwartiertje met de pont naar het Centraal Station.

Ja alle schepen weer verkocht. Dat Sonar bootje gaat me nog steeds aan mijn hart. 7 meter lang met een 160 pk Volvo erin. Amsterdam - Lemmer in 4 uur. Ik werkte aan het IJ en voer elke dag, zomer en winter, naar mijn werk ermee. Geweldig! Dat houten apparaat was gewoon echt te veel werk. Nieuwe motoren ingebouwd, hele romp kaalgehaald, gerepareerd en geschilderd, schroefassen getrokken en af laten draaien met nieuwe schroeven, teak dek gerestaureerd en opnieuw gerubberd en toen was ik het zat en blut. Onbegonnen werk. Een origineel gat in het water.....Maar verliefd he. Net zoals nu weer. Maar nu wat wijzer en dit is beter behapbaar. De vorige eigenaar heeft het schip 25 jaar lang gekoesterd, dus buiten de aanpassingen een kwestie van bijhouden.

Re: Bart stelt zich voor

BerichtGeplaatst: 07 Jan 2017, 13:10
door Nerissa
Mooie schepen die Super v Craft`s.
Altijd een beetje m`n droomschip geweest.
Helaas nooit het juiste schip binnen het juiste budget gevonden.
Maar nogmaals, Mooi. en veel succes

Frans 8-)

Re: Bart stelt zich voor

BerichtGeplaatst: 07 Jan 2017, 13:50
door iJack
Prachtig schip heel veel plezier ermee!

Re: Bart stelt zich voor

BerichtGeplaatst: 07 Jan 2017, 18:07
door JerryR
Chic Schip welkom!