Uitvallen Hydrofoor functie

opknappen, schilderen, isoleren, beglazing, raamrubbers pees

Uitvallen Hydrofoor functie

Berichtdoor E W Ricken » 24 Jul 2017, 15:20

Op het moment dat je waterpomp bij elke kraan aftap aanslaat is er iets mis;
Eerst maar de compressor erbij en kijken of de balg druk in de Hydrofoorketel is weggevallen omdat het ventiel bij indrukken geen lucht laat ontsnappen. Blijkt er bij lucht inbrengen water terug te komen uit het ventiel, conclusie - balg gescheurd?
Dit was buiten verwachting want het ketel en pomp setje was amper twee jaren geleden met nieuw vervangen en uitsluitend in het seizoen gebruikt met in acht name van de winter voorzorg.
Gezocht bij de leverancier van de Ketel naar een nieuwe membraan, waarvan er drie soorten werden aangeboden in verschillende rubber soorten. Bij de vraag welke te nemen werd geantwoord dat ze alle drie voor drinkwater geschikt waren en sta je weer terug bij af, vooral ook omdat over de levensduur van het aanvankelijk gekochte niet werd gerept.
Dit bevredigt niet en ga je zoeken naar iemand anders die dit ook levert en hierbij maar één enkele membraan als vervanging aanbiedt die ook nog eens 55% goedkoper blijkt te zijn. Aldus besluitend dit te nemen als vervangende balg en de zaak aan boord
uit elkaar te halen. De Membraan was inderdaad gescheurd, de nieuwe goed passend en eerst maar de binnenkant van de RVS Hydrofoor ketel onderzocht. Hierbij haalde ik drie vingers open aan de lasrand van de ketel helften maar die rand was verder zo vlak dat dit de balg niet kon hebben gescheurd. Uiteindelijk bleken er twee zeer scherpe puntlas slakken van de aangelaste steunen de oorzaak. Een inleg hieroverheen d.m.v. een kunststof matje onder de nieuwe membraan zal de oplossing moeten blijken zodat we iets langer ongestoord water kunnen tappen.
E W Ricken
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 24 Jul 2017, 13:48
ligplaats: Gouda
info:

Terug naar Techniek algemeen stalen schepen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten