de smoker heeft onderin een vuurkorf waarin je briketten gooit met daarop wat appelhout of andere houtsoorten die geschikt zijn om te roken. daarboven hangt schaal of dienblad oid wat net ff kleiner is dan de smoker. zo ga je indirect verhitten op het rooster aan de bovenkant. tevens kun je op het blad eventueel een bak water zetten om je vlees sappiger te houden. de truuk is verder om op lage temp 100/120 graden langzaam te garen. google er is op en je gaat nooit meer gewoon bbqen zoals men gewoonlijk doet haha. spareribs ben je dus een uur of 5 mee bezig!
zet je de vuurkorf hoger en het blad eruit dan heb je een bbq.
Laatst gewijzigd door aatv op 16 Dec 2018, 11:01, in totaal 1 keer gewijzigd.
Wij hebben van de zomer een cobb gekocht,iedeal om te bakken en te grillen,werkt op een soort brandende steen Heerlijk ook om op te barquen ,en brand wel 1 1/5 uur echt een top ding,geen stroom gewoon gaan met die banaan. Kan je ook gewoon gebruiken op je achterdek of vooplecht. Ik lijk wel een vertegenwoordigger Gr René ( klaver vier)
ook een leuk ding! veel mensen die een smoker maken leggen er ook vuurvaste stenen in om nog langer de hitte er in te houden. zelfde principe ongeveer.