Btw vrijstelling watersportvereningingen gewijzigd

Re: Btw vrijstelling watersportvereningingen gewijzigd

Berichtdoor ReneDirks » 09 Dec 2016, 20:00

Noordvaarder schreef:Als men je dan een rekening doet die van een dag eerder is dan dat je btw aangifte kwartaaltermijn afloopt, kan deze nog mooi mee met de aangifte van dat termijn.

Probleem hierbij is natuurlijk dat de leverancier het vanuit hetzelfde oogpunt bekijkt, want op dat moment moet hij/zij de BTW voorschieten omdat jij pas na 30 dagen betaalt. Dus eigenlijk hetzelfde verhaal maar vanuit een ander perspectief.
Noordvaarder schreef:Heb het 1 keer meegemaakt in 25 jaar tijd, nooit te laat, op 1 keer na dus, vorig jaar wegens ziekenhuisopname,en totaal vergeten mijn btw aan te geven.

Ik zit er meestal flink bovenop, 2 jaar geleden ook in het ziekenhuis gelegen maar mezelf voor één dag ontslagen om toch de BTW aangifte te kunnen doen. Toen wel even heel simpel de bedragen van verkoop en inkoop opgeteld en pas later gecorrigeerd.
Wel één keer meegemaakt, volgens mij in 1998 of 1999 dat een hele partij post (toen moest je de aangifte nog met de post doen) aan de belastingdienst kwijt was geraakt. Ik had de BTW al wel netjes betaald maar kreeg een voorlopige aanslag van ongeveer 3x het reguliere bedrag. Uiteindelijk niet hoeven te betalen.
Noordvaarder schreef:Is je adminstrateur nu te laat met aangifte te doen,als je dat hebt uitbesteed,dan kun je helaas deze nooit daarvoor aansprakelijk stellen richting de Belastingdienst.
Je bent als ondernemer cq aangever namelijk altijd zelf verantwoordelijk.

Daarom zou ik zeggen: als je dan toch zelf verantwoordelijk bent, doe het inboeken en de BTW aangifte lekker zelf.
ReneDirks
 
Berichten: 33
Geregistreerd: 01 Sep 2016, 08:16
ligplaats:
info:

Re: Btw vrijstelling watersportvereningingen gewijzigd

Berichtdoor Amersfow » 10 Dec 2016, 14:01

Erg bedankt!
Gebruikers-avatar
Amersfow
 
Berichten: 742
Geregistreerd: 27 Jan 2012, 09:49
ligplaats:
info:

Vorige

Terug naar Ideenbus

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast